Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 15.01.2015.
08:50
D. Lj. Joksić - Vesti A

Pohotna lekarka uz recept nudila i seks

U australijskoj državi Novi Južni Vels dogodio se nezabeleženi incident u kom je glavni akter doktorka makedonskog porekla Biljana N. T. Ona je, kako pišu australijski mediji, posle pregleda genitalija pacijentima, osim medicinskih saveta, nudila i seksualni odnos. To se sve dešavalo tokom 2009. i 2010. godine, a informacije o tome su se pojavile u javnosti tek sada, nakon što je kažnjena.

youtube/Amundson Rivers
Bludna doktorka nije mogla da se obuzda pred pacijentima (Foto: Ilustracija)
 

Njoj se stavlja na teret da je prekršila profesionalne granice s trojicom pacijenata koje je lečila u mestu Broken Hil, zapadno od Sidneja.

- Sumnja se da je doktorka Biljana bila umešana u "blizak lični kontakt" s muškarcem dok je lečila njegovu ćerku i suprugu. Ovaj pacijent se ubrzo razveo od supruge i započeo seksualnu vezu sa pohotnom doktorkom. Sa ostavljenom suprugom je doktorka Biljana N. T. ostala prijateljica i pošto je ušla u vezu sa njenim bivšim mužem - pišu australijski mediji.

U isto vreme, doktorka je imala i "blizak lični odnos", kako formulišu australijske službe koje ispituju slučaj, sa još jednim pacijentom, čije ime takođe nije saopšteno.

Dobila dete s pacijentom

Doktorka Biljana N. T. je s prvim pacijentom, koji se razveo od supruge, prvo ušla u seksualni odnos, a onda su započeli i ljubavnu vezu.
- Oni sada imaju i ćerku staru dve i po godine - čulo se na medicinskom sudu koji se bavio slučajem ove doktorke.

- S njim je komunicirala i dopisivala se van radnog vremena. Tokom istrage, doktorka je negirala da je kod tog pacijenta ostajala u kući preko noći i da je s njim stupila u seksualni odnos. Međutim, supruga prvog pacijenta je posvedočila kako joj je doktorka poslala poruku u kojoj je objasnila da će tokom noći ostati u kući drugog pacijenta - pišu mediji.

Nakon toga je, kako je pokazala istraga, drugi pacijent bio na pregledu genitalija kod doktorke kojoj je predložio da stupe u seksualni odnos. Ona je na saslušanju tvrdila da je rekla pacijentu da u tom slučaju potraži drugog lekara, ali australijske vlasti terete Makedonku da je, ipak, sa pacijentom ušla u "nepropisan odnos", a pritom je nastavila da ga leči.

Zbog neprofesionalnog ponašanja doktorka Biljana N. T. je suspendovana na tri meseca sa posla. Da bi bila vraćena ona će kad istekne suspenzija o svom trošku morati da završi kurs medicinske etike i da u narednih 18 meseci o tome stiče praktično iskustvo kod profesionalnog mentora.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 15.01.2015. 11:38
Volio bih i ja da mi pregleda genitalije...
Četvrtak 15.01.2015. 09:28
tako treba.....nudila i lek i alternativu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online