Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 15.04.2010.
14:01
24 sata rs A

Srpkinja ulazi u britanski parlament?!

Jasna Badžak (37), izbeglica iz Mostara, kandidat je desničarske Nezavisne partije Velike Britanije za poslanika u parlamentu. Ona je pre 17 godina stigla u Britaniju, živi u Londonu, veliki je britanski nacionalista, a u predizbornoj kampanji obećava da će Veliku Britaniju iščupati iz kandži EU i da će se, ako bude izabrana, odreći 10 odsto poslaničke plate u korist humanitarnog fonda za pomoć porodicama britanskih vojnika.

 Jasna je veliki zagovornik izlaska Britanije iz Evropske unije
 

Jasna, koja je po profesiji biznis konsultant, živi u Severnom Vestminsteru, u Londonu, i politički je aktivna devet godina. Britancima je obećala da će od poslaničke plate 10 odsto davati u Fond heroja, kojim se pomažu porodice ranjenih vojnika.

Želi da se oduži Britaniji za savršen dom


Sve što nekadašnja Srpkinja, čiji se deda "borio protiv nacista, a majka, otac, brat i ujak bili zatočeni u koncentracionim logorima”, želi je da joj birači pruže šansu.

 

"Želim priliku da uzvratim zajednici koja mi je pomogla. Ja sam došla kao izbeglica, a danas sam ponosna Britanka, koja obožava svoju zemlju. To je glavni razlog za moje političko angažovanje. Ne žudim za političkom slavom, ali se trudim da uzvratim zemlji koja mi je dala savršen dom“, kaže Jasna.


Zagovornik je izlaska Velike Britanije iz Evropske unije.


"Šta je EU uradila za nas (Britance), a odgovor nije to da nam samo uzalud uzima pare. Da li nam je zaista potrebna dadilja da nam kaže kako da živimo i da li smo mi dovoljno odrasli da možemo sami da odlučujemo. Da li zaista želite da trošite novac na to da se izbave Portugal i Grčka ili želite da taj novac trošimo na izgradnju bolnica, boljih škola za decu i domova za stare roditelje", kaže Jasna.


Britancima je obećala da će moći da kažu šta misle i da će za mnoga pitanja organizovati referendume. Strastveno se bori za dostojanstvo starih ljudi, a u obrazovni sistem Britanije će vratiti gimnaziju.


"Zaustaviće nepotrebno kopanje naših ulica i uvešće ozbiljne sankcije za sve koji krše dogovorene rokove, zbog čega ispaštaju obični građani. Njen lični cilj je da očisti britansku politiku", piše na sajtu Nezavisne partije.


Badžak je bila član Konzervativne partije, koju sada oštro kritikuje.


"Konzervativna i Laburistička partija su dugo bile na čelu severnog dela Vestminstera i ništa se nije promenilo. I dalje imamo visok stepen kriminala, ekonomija je u slobodnom padu, a naše velike ulice su sve praznije jer se mali preduzetnici bore da prežive", kaže Jasna.


Jasna je najavila i da će objaviti rat kriminalu. A, da li će ući u Parlament, znaće se 6. maja, kada se u Britaniji održavaju parlamentarni izbori.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online