Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Utorak 28.10.2014.
19:37
Beta A

"Zapad je zloban prema Putinu"

Raša tudej u svom internet izdanju navodi da Zapad uporno pogrešno citira ruskog predsednika Vladimira Putina i predstavlja ga kao agresivnijeg nego što jeste.

Pogrešno se citiraju njegove reči: Vladimir Putin

Putinove reči su navodno pogrešno prenete u dva slučaja, u razgovoru s predsednikom Evropske komisije Žozeom Manuelom Barozom, posle čega je usledila navodna izjava jednog poljskog zvaničnika o tome da je Putin Poljskoj 2008. godine nudio podelu Ukrajine.


“Nema sumnje da je cela situacija podgrejana antiruskim osećanjima, koja su veoma dobro koordinisana u zapadnoj navnosti. Da li je tu bilo zlobe ili je neko jednostavno odlučio da demonstrira svoju lojalnost svojim transatlantskim saveznicima? Ne znam“, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

RT podseća da su u poslednjih nekoliko meseci zabeležena dva slučaja pogrešnog citiranja ruskog lidera, te da je krug započet navođenjem da je Putin u telefonskom razgovoru s Barozom istakao da bi mogao da osvoji Kijev za nekoliko nedelja, da hoće.

Potom se pojavio i intervju ministra spoljnih poslova Poljske Radoslava Šikorskog, koji je navodno istakao da je Putin 2008. godine premijeru Poljske Donaldu Tusku ponudio podelu Ukrajine.

Sve te reči su potom demantovane, Kremlj je naveo da Putin nikada nije s Barozom govorio o osvajanju Ukrajine, dok je Šikorski istakao da je američki nedeljnik “Politiko“ pogrešno interpretirao njegove reči.

“Verujem da smo u slučaju “Barozo“ našli pravi protivotrov. U jednom trenutku smo bili spremni da objavimo kompletan transkript razgovora Putina i Baroza. Nemamo ništa da krijemo, u te probleme ulazimo sa filozofskog aspekta“, zaključio je Lavrov, koji je takođe bio meta netačnih medijskih navoda.

Naime, 2008. godine, kada je Rusija bila u sukobu s Gruzijom oko Južne Osetije, britanski Telegraf je naveo da je Lavrov koristio neprikladan rečnik i psovke u razgovoru s Dejvidom Milibandom.

To je kasnije demantovano iz oba izvora, kako iz britanskog kabineta za spoljne poslove, tako i iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

POVEZANE VESTI

Utorak 28.10.2014. 19:47
AMERIKANCI UVEK PRAVE NOGATIVNO RASPOLOZENJE PREMA DRZAVAMA I POJEDINCIMA KOJI SE SUPROSTAVE NJIHOVOM INTERESU. NISTA NOVO I NISTA PAMETNO OD AMERIKE I ZAPADA.
Utorak 28.10.2014. 22:31
Piše: Pol Krejg Roberts. Uporedite Putina sa korumpiranim ratnim zločincima u Beloj kući ili njihovim marionetama u kancelarijama Nemačke, Velike Britanije, Francuske, Japana, Kanade i Australije i videćete razliku između kriminalne grupe i lidera koji se bori za humani svet u kojem može da se živi i u kojem se poštuju interesi svih ljudi. U razumnom zapadnom društvu, Putinove izjave bi se prenosile u potpunosti, a diskusije organizovale sa napomenama stručnjaka poput Stefana F. Koena. Što se tiče Vašingtona i njihovih medija, nijedna država osim Vašingtona se ne pita. „Ili ste sa nama ili ste protiv nas“ što znači „ili ste naše sluge ili naši neprijatelji.
Utorak 28.10.2014. 23:35
"Raša tudej... navodi da Zapad... Putina predstavlja (ga) kao AGRESIVNIJEG NEGO STO JESTE." (???) Ako je pisac ovog teksta hteo da navede demanti Rase tudej, onda je to mogao da uradi citiranjem. Ovako ispada da i ruski medij Putina smatra agresivnim, samo ne toliko kao Zapad. !!! Tako je to kada se nepismeni late pisanja vesti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online