Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Sreda 24.09.2014.
23:23
blic.rs A

Ispovest bivšeg islamiste: Gledao sam kako u kampovima siluju decu

U kampu je bilo i devojčica od samo devet godina koju su džihadisti svakodnevno silovali, priča Šerko Omer, bivši pripadnik terorističke grupe Islamske države.

Islamisti se iživljavali na deci (Foto: Ilustracija)
 

Kurd Šerko Omer, čije pravo ime je tajna, u ispovesti nakon napuštanja islamističkog kampa ispričao je i kako su terorističke vođe na izopačena silovanja zarobljenih devojčica posebno ohrabrivali one koje su slali u samoubilačke misije.


Bivši ekstremista obelodanio je da je redovno bio svedok obezglavljivanja i jezivih ubistava talaca. On je ispričao kako je u ISIS dospeo na prevaru, kada se sa dva prijatelja dobrovoljno prijavio u sirijsku vojsku. Oni su ih namamili hranom, skupom odećom i osećajem bratstva i drugarstva u kampovima za obuku.
 

Kada je prvi put prisustvovao silovanju i odsecanju glava, bio je užasnut.


''Video sam kako šest islamista zahtevaju da jedna hrišćanka i njena 13-godišnja ćerka budu njihove žene. U islamskom svetom ratu ne dozvoljava se ubistvo žena i dece neprijatelja. Rekao sam im da je prisiljavanje žena na seks i dodirivanje dece nedopustivo prema islamu, a oni su mi uperili pištolj u glavu i rekli mi da se gubim'', seća se Omer.


On tvrdi da je sve to ispričao i lokalnom sudiji koji mu je rekao da se ''13-godišnja devojčica ne smatra za dete'' i da on nije dobar vernik i Muhamedov sledbenik.
U ime islama, i mnoge muslimanke nudile su svoja tela džihadistima koji su im govorili da će zbog tog čina, koji su nazvali ''Seks za džihad'' otići u raj.


Omer je posle posete sudu odlučio da se ne vrati u kamp, a jedan komandant sirijske vojske došao je po njega i spasao ga zarobljeništva i pogubljenja.

POVEZANE VESTI

Sreda 24.09.2014. 23:40
Islamski izvor Prenosi Hisam ibn Urva Poslanik Muhammeda s.a.w.s., i njegov braka sa mladom Aisom r.a.. ----------------------------- Aiša bint Abu Bakr Nevina. Poslanik Muhammeda s.a.w.s. je ozenio Aišu r.a. kada je imala 6 godina, u 9-oj godini zapocela je svoj bracni zivot sa Poslanikom. ------------- Hadis Tabari IX:131 jasno navodi: "Moja majka je došla do mene dok sam bila na ljuljašci i spustila me dole. Moja dadilja je obrisala moje lice sa vodom i povela me. Kada sam bila kod vrata ona se je zaustavila da bih mogla povratiti dah. Dovedena sam unutra dok je Muhamed sjedio na krevetu u našoj kući. Majka me je postavila da sjedim u njegovom krilu.
Sreda 24.09.2014. 23:42
Muslimanski svet Koliko znam od vremena kada je covek ziveo u pecini pa do danas nije postojalo ovako nesto, a po najmanje jos zakonom regulisano. Kako bi normalan covek nazvao zelju muhamedovih naslednika ??? Parlamentu podnet predlog "zakona o oproštajnom seksualnom odnosu". Egipcanima bi uskoro moglo biti dozvoljeno da polno opšte sa svojim preminulim suprugama - i to do šest sati nakon što je smrt nastupila, prenose strani mediji. Predlog takozvanog "zakona o oproštajnom seksualnom odnosu" podnet je Parlamentu ove zemlje, jer ima korena u islamskoj tradiciji !!!!!!!
Četvrtak 25.09.2014. 01:22
"Za sve ovo je kriva Rusija ..." velika_amerika Tvoj mozak nema nijednu vijugu. Samo jednu crtu kao tableta protiv proliva.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online