Nedelja 26. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 15.09.2014.
12:42
Beta, Srna A

Rusija: “Jedinstvena Rusija“ pobedila na lokalnim izborima

Vladajuća ruska stranka, Jedinstvena Rusija, očekivano je pobedila na lokalnim izborima održanim u nedelju u Rusiji, a liberalna opozicija nije dobila nijedno mesto čak ni u Moskvi.

Prvi put od prisajedinjenja Rusiji: Glasanje na Krimu
 

Jedinstvena Rusija je osvojila 28 od 45 odborničkih mesta u Moskvi, saopštila je Lokalna izborna komisija.

Komunistička partija je dobila pet mesta, patriotska stranka Rodina i nacionalističko-narodna Liberalno-demokratska stranka su dobile po jedno mesto. Deset mesta je povereno vanstranačkim kandidatima.

"Sve vanstranačke kandidate je podržala Jedinstvena Rusija", izjavio je Frans presu analitičar Grigorij Melkonijanc, koji vodi nevladinu organizaciju za prava glasača Golos.

Prema njegovim rečima, pravim kandidatima opozicije nije bilo dozvoljeno da učestvuju na tim izborima.

Opoziciona novinarka i aktivista za ljudska prava Olga Romanova nije mogla da se kandiduje kao vanstranačka ličnost, jer je komisija utvrdila da ima 19 odsto nevažećih potpisa za njenu podršku.

Kako prenosi moskovska Izvestija, Jedinstvena Rusija je pobedila u svim regionima.

U nedelju su održani opštinski i regionalni izbori. Ti izbori su prvi put održani na crnormorskom polouostrvu Krim, koji je u martu pripojen Rusiji.

Velika podrška i na Krimu

Kandidati iz stranke "Jedinstvena Rusija" osvojili su više od 71 odsto glasova u izbornim jedinicama na Krimu, izjavio je zamenik predsedavajućeg ruske Centralne izborne komisije Leonid Ivlev.

Kijev odbacio rezultate izbora

Ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova odbacilo je kao "nelegitimne" rezultate izbora na Krimu i Sevastopolju.
"Rezultati izbora neće imati uticaj na trenutni autonomni status Krima i Sevastopolja, jer su bili i ostali integralni deo suverene države Ukrajine, Ustava i zakona", ističe se u saopštenju ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova, a prenosi ruska novinska agencija Itar-tas. U saopštenju se navodi da su rezultati izbora "nelegitimni sa pravne tačke gledišta".

Ivlev je naveo preliminarne rezultate izbora nakon prebrojanih 67 odsto glasova.

Stranka "Jedinstvena Rusija", koja vodi na izborima sa 71,06 odsto, trebalo bi da ima 70 od 75 poslaničkih mesta u parlamentu Krima. Stranka LDPR dobila je 8,17 odsto podrške na Krimu, dok još 10 partija nije prešlo konsenzus od pet odsto.

Izbori na Krimu održani su juče i prvi su od prisajedinjenju Rusiji. Za 75 poslaničkih mesta u parlamentu Krima prijavilo se 803 kandidata.

Prema preliminarnim rezultatima izbora, u Simferopolju "Jedinstvena Rusija" dobila je 59,1 odsto glasova, LDPR 17,49 odsto, Komunistička partija 6,46 odsto. Ostatak kandidata ima podršku ispod tri odsto.

Član Centralne izborne komsiije Valerij Krjukov istakao je da bi, na osnovu preliminarnih rezultata u Simferopolju, "Jedinstvena Rusija" mogla imati 32 poslanička mjesta u Gradskom savjetu.

On nije odbacio mogućnost da bi se konačni rezultati mogli razlikovati od trenutno dostupnih podataka.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 15.09.2014. 13:11
на многаја љета
Ponedeljak 15.09.2014. 14:16
опозициона плаћеничка и издајничка либерална странка није прошла ни у Москви,5-а КОЛОНА У РУСИЈИ НИКАД НЕЋЕ ПРОЋИ
Ponedeljak 15.09.2014. 20:34
veoma interesantna vest koju nijedni mediji na zapadu nisu objavili
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online