Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Četvrtak 26.06.2014.
19:57
dailymail.co.uk, telegraf.rs A

Prevara: Hitler tvrdio da je siromah, a zapravo je bio bogataš

Na dan svog samoubistva Adolf Hitler je napisao tajni testament u kojoj je sve što ima ostavio stranci. Međutim, iako je tvrdio da je siromašan, prethodno je sakrio milijarde na računima u Švajcarskoj.

Lažno se predstavljao: Adolf Hitler
 

Istoričari su pratili trag novca preko poreznih dokumenata i dokumentacije banaka. Procenjuju da je Hitler zgrnuo bogatstvo od 1,1 milijardu tadašnjih maraka, što odgovara današnjoj protivrednosti od 3,6 milijardi funti odnosno oko 4,5 milijarde evra.

Tokom svog života nacistički vođa je uveravao Nemce da zarađuje tek nešto malo novca i da nema ni bankovni račun. Međutim, Hitler je najpre uspeo da utaji 1,75 miliona funti neplaćanjem poreza, pre nego što je na snagu stupio zakon prema kojem je bio oslobođen njegovog plaćanja.


Njegova knjiga “Moja borba” koju je napisao u zatvoru, donosila mu je zaradu od milion tadašnjih maraka godišnje, i to nakon što je dekretom odlučio da će po jednu kopiju knjige dobiti svaki bračni par u Nemačkoj, a nabavku knjiga je plaćala – država.

Hitlerova služavka progovorila i svašta rekla

Istoričari tvrde kako je nemački diktator u tajnosti napisao testament, na dan svoje smrti, nadajući se da će na taj način prevariti građane Nemačke da nema ništa. U tom testamentu na pet stranica Hitler je klevetao Jevreje, a na tri stranice je sebe predstavio kao potpunog siromaha.

Hitler je tada zatražio i da se država postara kako bi njegovi rođaci imali dovoljno novca kako bi pripadali srednjoj klasi. Saveznički vojnici otkrili su testament kada je jedan nacista pokušao da ga iznese iz zemlje, sakrivenog u jakni.

Ipak, nekadašnji britanski špijun Herman Rotman tvrdi da je Hitler je voleo novac, a da u prilog tome navodi činjenicu da je naci-vođa autorski zaštitio svoju sliku tako da je svaki put zaradio kada bi, primera radi, bilo poslato pismo s poštanskom markom na kojoj je njegov lik.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.06.2014. 20:27
nazi zlato je obnovilo US,GB i nemacku nakon drugog svetskog rata.
Četvrtak 26.06.2014. 20:45
NJemačka je opljačkala čitavu evropu lako je bilo obnoviti njemačku.
Četvrtak 26.06.2014. 22:39
U svakom slučaju Hitler je pošteniji bio no svi danas. Makar si načisto bio s njim. A i liberalniji je bio nego što neko može misliti, jer u njegovo vrijeme do 1938. ministar spoljnih poslova fon Heren (prije Ribentropa) nije bio član nacističke partije, bio je nacionalista i Gestapu poznat kao opozicionar Hitleru unutar tabora. Ko danas u "socijal-demokratskom" svijetu može biti čistačica u ministartsvu a da ne glasa vladajuću partiju i nema člansku kartu partije?? Niko! S Hitlerom si makar načisto bio - znaš ko je pred tobom. A za demokratu? Ne bi se reklo. Kad demokrata i socijaldemokrata zaposli nekoga bez članske karte, neka se javi i priča o poštenju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online