Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 15.04.2014.
13:45 >> 18:15h
Srna A

Lavrov: Rusija se ne boji sastanka u Ženevi

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov odbacio je optužbe iz Kijeva da Rusija pokušava da poremeti predstojeći sastanak u Ženevi o ukrajinskoj krizi.

Odbacio optužbe Kijeva: Sergej Lavrov
 

"Kada čujete ljude koji vode ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova da kažu da se Rusija boji sastanka u Ženevi ili da želi da ga na neki način poremeti nemojte u to da verujete jer to, jednostavno, nije tačno", rekao je Lavrov na konferenciji za novinare u Pekingu.

Lavrov je rekao da ne treba verovati izjavama da na tom sastanku neće biti razgovora o unutrašnjoj krizi u Ukrajini, već o koracima koje Rusija treba da preduzme.

"To je notorna laž. Mi se okupljamo upravo zato da bismo razgovarali o unutrašnjoj krizi u Ukrajini", rekao je Lavrov, preneo je Itar-tas.

On je dodao da je dogovoren nacrt dnevnog reda - deeskalaacija, razoružavanje ilegalnih naoružanih grupa, ustavna reforma i izbori.

"Upravo su to pitanja o kojima ćemo razgovarati", istakao je Lavrov. Prema njegovim rečima, Moskva je spremna za ženevski sastanak, ali ako se upotrebi sila na jugoistoku Ukrajine, to će umanjiti šanse za održavanje sastanka.

U četvrtak, 17. aprila, u Ženevi bi trebalo da se sastanu predstavnici Ukrajine, Rusije, SAD i EU, radi razgovora o rešavanju ukrajinske krize.

POVEZANE VESTI

Utorak 15.04.2014. 14:29
americko-nacisticki genocidni paraziti samo znaju da ubijaju slabe nacije, a prije njihovog sramnog postojanja su kolonizovali ceo svet- afriku, aziju,evropu, ceo americki kontinent. Ima ih svudje to je svetski parazit koji unistava planetu, svim snagama protiv britanskih skotova i incestiodnih potomaca grdnih lopova, ubica, zatvorenika, kriminalaca, razbojnika.
Utorak 15.04.2014. 14:33
budala je svako ko sa zapadom pregovara ili mu bilo sta veruje. oni mrze sve sto je pravoslavno i sve ce uraditi protiv Rusije. citav ovaj scenario podseca na Republiku Srpsku Krajinu, ruski narod se samoorganizuje, Rusija ih naoruzava i pere ruke pred 'moralnim' zapadom kako nije iza toga, preti vojnom intervencijom u zastitu sunarodnika(kao sloba sto je nemusto cinio), zauzimaju silom pa se predaju pod pretnjama i pritiscima fasista...secam se dobro kada je Putin jednom rekao (time nas i ponizio) kako Rusi nisu Srbi i kako se njima KiM nece desiti...zelim da je tako, jer bez jake Rusije nema ni Srbije, a sada ce Putin morati ove reci da pretoci u delo odbrane ruskog naroda u Ukrajini.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online