Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 11.04.2014.
02:28
Vesti A

Istina o svirepom ubistvu

Te nedelje po podne, policajci su sa teškim zadatkom došli pred vrata Denize Supline, u mirnoj ulici u sidnejskom Častvudu. Imali su dužnost da joj saopšte tragičnu vest da je njen de fakto partner smrtno nastradao u saobraćajnoj nesreći.

Policija odnosi dokaze  

 

Tamo, međutim, nešto nije izgledalo kako treba, jer Suplina nije bila kod kuće. Ova medicinska sestra nije se pojavila u svojoj smeni u bolnici Mater dan ranije, a njena sestra o njoj nije ništa nije čula, nakon neobične sms poruke partnera njenim prijateljicama, u kojoj je pisalo da je hitno odletela u Brizbejn i nije ponela telefon.


Strahujući da su stvari pošle po zlu, policajci i vatrogasci provalili su vrata i naišli na stravično otkriće. Po kući je bilo mnogo krvi, a nakon detaljne pretrage, telo Denize Supline nađeno je ugurano u frižider, sa fatalnim povredama na glavi i vratu.


 

Tuga

Denizine dve starije sestre, Lidija Suplina i Mišel Stegić plakale su u sudnici dok su govorile o gubitku svoje voljene sestre.
- Samo hoću da kažem da je ona bila naša sestrica i da smo je voleli - rekla je Lidija sudu. - Bila je tako dobra osoba i nedostajaće nam do kraja života. Nikada nećemo razumeti kako se to dogodilo.

Više od dve godine kasnije, istražni sudija je ove nedelje i formalno saopštio da je Dejvid Vordel (52) ubio svoju dugogodišnju partnerku Deniz Suplinu (48) u njihovoj spavaćoj sobi. Onda, tri ili četiri dana kasnije, ubio se na svom motociklu, preprečivši put teškom kamionu na Grejt vestern hajveju u Batherstu.


Suplina se, inače, sama izdržavala, a kuću u Čatsvudu kupila je 15 godina ranije. U nedeljama koje su prethodile smrti, bila je uznemirena pošto Vordel nije učestvovao u troškovima domaćinstva, rečeno je tokom istrage na sudu Glibe. U Bolnici Mater predano je radila kao babica 20 godina, a on nije bio zaposlen. Njene kolege primetile su da nije "uobičajeno vedra" na poslu i jednoj prijateljici je priznala da su se ona i Vordel svađali oko novca.
 

Savetovalište

Za osobe pod nervnim pritiskom na raspolaganju je savetovalište na broju 13 11 14. Za muškarce, postoji linija 1300 789 978, a za decu 1800 551 800.

Prvog dana februara 2012, dan pre nego što je nađeno Denizino telo, Vordel je igrao svoju redovnu subotnju partiju skvoša i svom partneru u igri kazao je da je Suplina uzela njegove pare za skvoš. Sledećeg dana, njena sestra Lidija, koja živi samo par ulica dalje, došla je u kuću svoje sestre, jer je brinula pošto je ova otišla u Brizbejn, kako je Vordel tvrdio. On je izbegavao da odgovara na njena pitanja i nije joj dao da uđe u kuću, rečeno je u istrazi.


Drugog februara, sigurnosne kamere snimile su Vordela kako uzima sa Denizinog računa 800 dolara, a dan kasnije još toliko. Sutradan, seo je na motocikl i vozio se više sati duž Grejt vestern hajveja, nakon čega je namerno skrenuo na pogrešnu stranu puta i sudario se s kamionom. Izgoreo je u plamenu, koji je zahvatio i motor i kamion. Vozač kamiona nije bio povređen i dao je izjavu policiji.

Izvinjenje sestrama

Kada je Heder, Vordelova prijateljica, govorila u ime njegove familije i izvinila se sestrama i bratu Suplina, došlo je do potresnih scena.
- Zzao mi je, tako mi je žao. Nema ništa što ne bismo učinili da je vratimo nazad - rekla je Heder.
- Znam, znam - odgovorila je Lidija. - Znam da je Dejvid nju voleo i znam da je ona volela njega i da to nikad nije trebalo da se dogodi.
Vordel nije imao dosije u policiji i u kući u Čatsvudu nikad pre nije bilo sukoba.


Istrazi je rečeno da se nikad neće tačno znati šta se dešavalo u kući u Čatsvudu između 31. januara i 1. februara 2012. Ali, vođa istražnog tima, detektiv Šivon Manro kaže da su "traumatske povrede" nanesene Denizi u spavaćoj sobi mogle da prouzrokuju njenu brzu smrt.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online