Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Petak 28.03.2014.
15:15
Srna A

Treći svetski rat uveliko traje?

Sudeći prema "poplavi" internet predskazanja o skorom početku trećeg svetskog rata, kao i neverovatnim scenarijima koji objašnjavaju početak sukoba, mnogi analitičari slažu se da u tom ratu neće biti korišteno oružje, već mediji i propagandni centri.

Foto: Ilustracija
 

Mnogi "parapsihološki umovi" tvrde da znaju kada će početi treći svetski rat.

Koriste se i davnašnja predskazanja Nostrdamusa i Vange i daju neverovatna tumačenje događaja koji se dešavaju u svetu, a ponekad se činjenice jednostavno nameštaju kako kome odgovara, a informacije falsifikuju.

U mreži na ruskom jeziku aktivno se vrte "predskazanja" poznatog astrologa Pavla Globe koji je još 2009. godine predvidio da će treći svetski rat izbiti u martu 2014. godine, kada počne globalno prekrajanje granica država i kad dođe do eskalacije ratnih konflikata.

Rat je, navodno, trebalo da počne ili za vreme Olimpijskih igara u Sočiju ili ubrzo posle njenog zatvaranja. On je, takođe, predskazao da će Ukrajina biti podeljena na nekoliko delova. Ali, kada se pažljivije razmotri prvi izvor koji je objavio ovu vest ispostaviće se da je materijal datiran sa 2009. godinom!

Posle događaja u Ukrajini, snalažljivi urednici uneli niz izmena, koje su običan članak pretvorile u pravu senzaciju, koja je za tren oka umnožena u okviru Mreže.

Predskazanja o "kraju sveta", ratovima i pogibiji svega živog veoma su čitana štiva.

I dok jedni sve to nazivaju šarlatanstvom, drugi se ozbiljno interesuju za takve vesti.

Poznata engleska "proročica" Džoana Sautkot, koja je živela krajem 18 i početkom 19. veka bila je uverena da će Apokalipsa dođi baš sa Istoka.

"Kad na Istoku izbije rat, znajte: blizu je kraj" - rekla je ona 1809. godine. Posle se desila francuska revolucija, dolazak Napoleona, pa njegov krah. Egipatska proročica Džoj Ajad uverena je, pak, da nikakvog trećeg svetskog rata neće biti.

Po sopstvenim riječima, ona budno prati sve promene na astronomskoj karti Zemlje i smatra da Zemlji ne preti rat vezan za masovnu primenu nasilja, već da svet očekuju druge bitke, na primer, informacione i ekonomske. 'Mnogi ljudi iz medija upozoravaju da treći svetski rat odavno traje i da ga vode upravo informativne kuće.

POVEZANE VESTI

Petak 28.03.2014. 15:26
2014 1-gradjanski rat u CG-u i vesanje politicara ko musolini 2-albanci napustaju Kosmet sami idu dave se u moru/kolektivno samoubistvo 3-krvati inficirani mesom iz eu-a i lude do smrti/ostatak tela podseca na vegetu 4-speratisti bosnjaci krecu na veliki put tako im njihov instruktor naredijo(sveti rat u siriju) tamo ostaju zakopani u pustinji, cela Raska Oblast procvetala svudje ruze i ptice pevaju, sve drugo se sravnjava zbog higijene......
Petak 28.03.2014. 19:15
Na playstationu svaki dan 3 svetski rat:D
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online