Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Petak 31.01.2014.
16:04 >> 16:34h
Srna, Beta A

SAD: Janukovič nije ponudio dovoljno

Američki državni skeretar Džon Keri izjavio je danas da ustupci koje je ukrajinski predsednik Viktor Janukovič učinio opoziciji nisu dovoljni za smanjenje političke krize u zemlji.

Amerikanci nisu zadovoljni ustupcima koje je napravio: Viktor Janukovič
 

Keri je rekao tokom posete Berlinu da "spoljne sile" ne treba da se mešaju u krizu i da ukrajinski narod treba sam da reši situaciju. "Ponude koje je dao predsednik Janukovič još nisu dostigle nivo koji bi bio dovoljan u pogledu reformi", rekao je Keri posle sastanka sa nemačkim ministrom spljonih poslova Frank-Valterom Štajnmajerom.

Predsednik Ukrajine ViktorJanukovič potpisao je danas zakon o amnestiji osuđenih demonstranatai odluku o ukidanju nedavno donesenih zakona kojim su bile ozbiljno

pooštrene kazne protiv učesnika protesta. Za zakon o amnestiji u sredu su glasale pristalice aktuelnih vlasti u parlamentu, ali ne i opozicija.

Predstavnici opozicije nezadovoljni su jer je zakonom predviđeno da učesnici dvomesečnih demonstracija napuste sva javna mesta i zgrade državne adminstracije koje su okupirali. Prema novom zakonu, demonstranti moraju da se povuku sa svih trgova i ulica.

POVEZANE VESTI

Petak 31.01.2014. 18:21
".....Američki državni skeretar Džon Keri izjavio je danas da ustupci koje je ukrajinski predsednik Viktor Janukovič učinio opoziciji nisu dovoljni za smanjenje političke krize u zemlji....." "....Keri je rekao tokom posete Berlinu da "spoljne sile" ne treba da se mešaju u krizu i da ukrajinski narod treba sam da reši situaciju....." Da li ovaj Keri zna šta priča.....?! Prvo komentariše ukrajinskog predsednika i njegove odluke a u Berlinu..."spoljne sile" misleći na Rusiju soli im pamet da se ne petljaju u krizu Ukrajine! A ŠTA SU NJEGOVE IZJAVE I SVIH ZVANIČNIKA USA SA OBAMOM NA ČELU NEGO DIREKTNO MJEŠANJE U UNUTRAŠNJE STVARI UKRAJINE !!!
Petak 31.01.2014. 16:40
Toliko o medjunarodnom pravu i principu suvereniteta i nemesanja u unutrasnje stvari drzava"-pa ko je jos naivan da u to poveruje.Ovaj svet ima samo jednu stvar u koju postoji nepodeljeno verovanje a to je SILA.
Petak 31.01.2014. 16:23
Evo vam prilog iz Glas Rusije:29. јануара аналитичар листа Guardian Шимус Милн је на следећи начин прокоментарисао став НАТО у вези с догађајима у Украјини: „Све сумње у то да су напори ЕУ да „испроси“ Украјину тесно повезани са западном војном стратегијом данас је расејао генерални секретар НАТО Андерс Фог Расмусен, који је изјавио да би нереализовани споразум с Украјином представљао „моћан стимуланс за евроатлантску безбедност“.Споразум између ЕУ и Украјине је сад животно неопходан и НАТО. Најновији ратови на Истоку су били неуспешни, непопуларни и веома скупи. Њихов завршетак је појачао тенденцију смањења буџета одбране у европским земљама. А присуство НАТО у Украјини ће бити економски op
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online