Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 31.01.2014.
10:32
Beta A

Kina: Gejeve "leče" elektro šokovima

Nekoliko kineskih bolnica priznalo je da koristi kontroverzne terapije podešavanja seksualnosti, među kojima su hemijske terapije, hipnoza i elektro šokovi, javlja danas agencija Frans pres. U Pekingu je centar za psihološku pomoć promovisao terapiju lečenja homoseksualnosti elektro šokovima.

Elektro škovima izbijaju loše misli i želje iz glave
 

"Posle svakog elektro šoka, pacijent zaustavi misli i odvoji se od svojih fantazija", navodi se na zvaničnom sajtu bolnice i dodaje da se polučasovne terapije, koje se sprovode u razmaku od nekoliko dana, prepisuju samo u "najtežim slučajevima".

Kina je 2001. godine skinula sa spiska mentalnih bolesti homoseksualnost. Tokom godina homoseksualci su bolje prihvaćeni u većim gradovima i u društvu. Međutim oni su i dalje pod pritiskom porodice, posebno kada su jedinci. Mnogi pristaju na heteroseksualni brak zbog roditelja.

Terapije konverzije seksualnosti su se koristile u svetu početkom 20. veka, kada su psihoanalitičari i lekari mislili da mogu da "izleče" homoseksualce. Sada se takve terapije smatraju nenaučnim, neefikasnim, čak i opasnim po zdravlje. Međutim, takve kontroverzne terapije se i dalje koriste u nekim državama kao što je Kina.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) osudila je i zabranila 2009. godine takve terapije jer mogu da izazovu oštećenja mozga i traume. Neki homoseksualci koji su pristali na tu terapiju kažu da su imali velike glavobolje i bolove.

Homoseksualni aktivisti, koje finansiraju pretežno američka i britanska ambasada, postavili su ispred bolnica koje sprovode tu terapiju plakate "Homoseksualnost nije bolest". Oni vode kampanju kako bi ubedili vlasti da ukinu lečenje homoseksualnosti u zdravstvenim ustanovama.

POVEZANE VESTI

Petak 31.01.2014. 11:58
"Homoseksualni aktivisti, koje finansiraju pretežno američka i britanska ambasada". Другим речима ЦИА и МИ 6. Коментар није потребан.
Petak 31.01.2014. 11:05
Najsigurnija terapija bi bila na visoki napon prikljucit
Petak 31.01.2014. 18:17
Ako je tacno da je Kina homoseksualnost skinula sa liste bolesti, cini se da je ovaj nacin "lecenja" na dobrovoljnoj bazi, prepusten pojedincima... Malo je cudno. Ispod slike coveka sa elektrodama na celu pise: "Elektro šokovima izbijaju loše misli i želje iz glave" Bilo bi dobro kada bi se na ovaj nacin izbijale lose misli i zelje iz glave. Bio bi to epohalan pronalazak. Svet bi u buducnosti naseljavali sve sami monasi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online