Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 21.01.2014.
15:06
Z. M. - Vesti A

Filmska potera za Srbinom u Beču

Nakon dva dana istrage austrijska policija uspela je da utvrdi identitet osobe koja je u subotu uveče otela pištolj jednom policajcu u Beču i pucao u vazduh. Nakon toga usledila je prava filmska potera u kojoj su učestvovali specijalci, psi i helikopteri.

Foto: Ilustracija

- Njegov identitet je utvrđen uspostavljanjem kontakta sa članovima porodice u Srbiji - izjavila je juče Barbara Ris, portparol tamošnje policije.


Ona je dodala da se radi o srpskom državljaninu, starom 25 godina, koji je tokom saslušanja rekao da je već nekoliko meseci u Austriji. Međutim, u policiji nisu hteli da kažu tačan identitet ovog srpskog državljanina. Policija je od subote uveče pokušavala da utvrdi identitet uhapšenog koji ne govori nemački. Njemu su uzeti otisci prstiju, ali se podaci o njemu ne nalaze u policijskoj bazi podataka. Takođe, kako ona navodi, ni saslušanje na srpskom jeziku nije pomoglo da se utvrdi motiv za njegov napad na policiju.
 

Mirno se predao

Odbegli srpski državljanin otkriven je u jednom kompleksu opštinskih stanova. Kod sebe je i dalje imao pištolj glok 17 u kojem je bilo 14 metaka. Zbog opasnosti, specijalne jedinice bečke policije bile su na oprezu prilikom hapšenja, ali kako saznajemo, on se mirno predao, posle čega je priveden.

- On se navodno ne seća događaja od subote uveče. Kaže da ne zna zašto je to sve uradio i ne daje mnogo informacija. Takođe ne poseduje dokumente, a na adresi gde navodno živi, niko ga ne poznaje - dodaje Risova.


Prema rečima portparolke policije, on se sada nalazi u pritvoru u Beču, a za koje će krivično delo odgovarati odlučiće tužilaštvo.


U blizini bečke klinike AKH policija je zaustavila jednog mladića koji je lupao po prozorima. Pretresli su ga i potom nameravali da ga odvezu do njegovog stana u 20. bečkom okrugu, kako bi mu utvrdili identitet. Međutim, nakon što su izašli iz policijskog automobila, ovaj mladić je jednom od policajaca oteo pištolj, kojim je nekoliko puta pucao u vazduh i potom pobegao.


- On je kolegi oteo pištolj sa svom futrolom sa kaiša - objasnila je Risova.
Specijalne jedinice policije, helikopter, policijski psi, svi su bili angažovani u višečasovnom lovu za osobom koja je napala policajce. On je pobegao duž kanala uz reku Dunav do Klosternojburga, gde je nakon nekoliko kilometara otkriven zahvaljujući upadljivom belom đonu na cipelama.


Policiji je trebalo preko tri sata da ga otkrije, za koje vreme su praktično pod opsadom držali ovaj deo Beča.

POVEZANE VESTI

Utorak 21.01.2014. 15:50
Nije mu to trebalo, ali dobar je, treba da ga puste i nagrade jer im je malo razdrmao policajce.
Utorak 21.01.2014. 17:37
ma to je dzipsi njih imamo ovdje na pretek hahahahaha
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online