Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 27.12.2013.
03:42
Vesti A

Reka progutala Jovicu

Jovica Đukić (44), otac troje dece iz sidnejskog Liverpula, utopio se u reci Marej kod Jaravonge (mesta na granici NSNj i Viktorije). On je otišao da se nađe sa rođacima iz Melburna, da zajedno provedu praznike u kampu. Članovi familije poslednji put su ga videli u subotu između tri i pet popodne kako sam pliva u reci, 100 metara daleko od nasipa u Brus Bendu, gde su kampovali.

Foto: Ilustracija
 

Nakon dva dana potrage, volonteri spasilačke službe Jaravonge našli su Đukićevo telo u vodi, samo koji metar od kampa, oko devet ujutro u ponedeljak, javio je lokalni "Border mejl".
 

Upozorenje kupačima

Ronilac Piter Rajt kaže da smrt Jovice Đukića neće biti i poslednja tragedija ovog leta na Mareju. Biće još tragedija, smatra on.
- Niste u stanju da vidite struju, struja se ne primećuje kad stojite na obali.
On je pozvao roditelje da nikad ne gube iz vida decu u vodi i, ako neko zapadne u nevolju u reci, neka pliva sa strujom i ne bori se protiv nje.
- Samo se usmerite na to da držite glavu iznad vode. Pustite reku da vas ponese nizvodno, reka će vas izbaciti na obalu ili rt.

Divna Đukić, koja je s njim u braku 22 godine i najstariji sin Miloš (21) kazali su novinama da je ovo prvi put da su kampovali u ovom području. Došli su iz Sidneja u subotu, da se s rođacima iz Melburna nađu za božićni odmor.
- Ovo je bilo na pola puta i jednim i drugim - rekao je Miloš Đukić.


Unesrećena familija, uključujući i njegove dve kćerke stare 14 i sedam godina, došla je posle tragedije u policijsku stanicu Mulvala da pomognu u nastojanjima da se otkrije šta je u subotu popodne krenulo po zlu.
- Voleo je vodu. Bio je odličan plivač - kazao je Miloš.
Jovica Đukić je radio kao tesar.


- Bio je i ozbiljan radnik. Sve je činio za nas - kaže sin.
Đukići su došli u Australiju iz Srbije pre 12 godina. Divna kaže o mužu:
- Bio je vrlo dobar čovek.


Ona je novinarima pokazala fotografiju supruga koju je držala u novčaniku.
- Ni sanjao nisam da se ovako nešto može dogoditi - rekao je Miloš.
Prijatelji porodice Đukić ovih dana putem društvenih mreža upućuju saučešće. U subotu oko 9.30 uveče, ronilac lokalnog spasilačkog društva Piter Rajt pozvan je da pomogne u traženju. On ima 32 godine iskustva i kaže da je instinktivno znao da ovo neće imati srećan završetak. Po njegovim rečima, ako kupača ne nađu brzo nakon što je nestao, male su šanse da će ga naći živog.


- Stanje se može brzo utvrditi. Nadate se da se neće desiti najgore, ali je verovatnoća na drugoj strani. Male su šanse da plivača vratite živog na obalu. Ne mogu da se setim situacije kada se to desilo.


Loša vest brzo se proširila među kamperima duž reke Marej i područja gde su Đukićevi bili.
Par iz Melburna Trejsi O'Konor (42) i Rajan Koldhil (35) kampovali su samo koji metar od mesta gde je Đukićevo telo nađeno. Pakovali su se kad su novinari naišli.


- Ovo je zaista strašno. Ovo stalno podseća na to koliko opasnosti preti - kaže gospođica O'Konor.


Policija još istražuje okolnosti utapljanja Jovice Đukića, pripremajući izveštaj za istražnog sudiju, izveštava "Border mejl".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online