Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 09.12.2013.
10:11
Beta A

Ledena kiša i sneg paralisali istok SAD-a

Nevreme praćeno snegom i ledenom kišom pogodilo je istočni deo SAD - države Pensilvaniju, Delaver i Nju Džersi i kreće se ka severu gde se zbog snega očekuju znatni poremećaji saobraćaja. Zbog nevremena su otkazane hiljade letova širom SAD i usporen je ostali saobraćaj, a na putevima je bilo brojnih nesreća, uključujući i lančani sudar 50 automobila u Pensilvaniji.

Nevreme praćeno snegom i ledenom kišom pogodilo države Pensilvaniju, Delaver i Nju Džersi i kreće se ka severu (Foto: Ilustracija)
 

Bilo je prognozirano blago nevreme sa oko 2,5 centimetara snega, ali je stigla snežna oluju koja je blokirala saobraćaj duž glavnog auto-puta kroz američki istok, od Delavera do Nju Džersija.

U nekim delovima jugoistočne Pensilvanije, Delavera i Nju Džersija palo je do 30 santimetara snega, rekli su meteorolozi koji očekuju da se sneg pretvori u kišu.

Sneg u Filadelfiji i Pitsburgu potpuno je prekrio terene gde su se igrale utakmice američkog fudbala.

Međunarodni aerodrom u Filadelfiji bio je juče popodne zatvoren zbog 15 santimetara snega na pisti. Mnogi putnici ostali su da spavaju u aerodromskoj zgradi jer su hoteli popunjeni. Znatna kašnjenja aviona bilo je i u oblasti glavnog grada SAD, Vašingtona. Zbog snežne oluje mnogi letovi aviona su odloženi na oba aerodroma u Vašingtonu - Dales i Ronald Regan.

Države Virdžinija, delovi Zapadna Virdžinija i grada Vašingtona očekuju prekide struje zbog ledene kiše, vlažnog snega i susnežice.

U državi Merilend, saobraćajna nesreća na autoputu u kojoj je učestvovalo oko 20 vozila zaustavilo uklanjanju snega više sati. Autoput je bio sasvim zatvoren duže od tri sata. Jak sneg pada na zapadu SAD, u državama Juta i Arizona gde su stotine
ljudi noćas bile zarobljene u vozilima na glavnom auto-putu.

Hladan talas je popustio u severnom Teksasu posle skoro dva dana kada su led i hladnoća zaustavili saobraćaj. Očekuje se da će se bar dva dana topiti led koji je okovao deo Teksasa. Međunarodni aerodrom Dalas-Fort Vort je u nedelju otkazao oko 400 letova i još neuspeva da smesti zaostale putnike.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.12.2013. 11:20
i to mi ga uz kalemegdan.nek pocrkaju nazi-skotovi.
Ponedeljak 09.12.2013. 11:39
Dobro se izvlačimo, za sada...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online