Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 22.11.2013.
02:48
Vesti A

Tomić senior se neće žaliti?

Mlada teniska zvezda Bernard Tomić na putu je da bude pošteđen još jednog dolaska na španski sud, jer njegov otac Ivica (Džon), verovatno neće podnositi žalbu na suspendovanu zatvorsku kaznu zbog napada na francuskog igrača Tomasa Druea.

Otac mladog tenisera Bernarda Tomića verovatno neće ponovo ići na španski sud
 

Mladi Tomić je ključni svedok za svog oca i trenera koji je kažnjen zbog napada na 30-godišnjeg sparing-partnera svog sina, prošlog maja pred hotelom u Madridu. Njega je optužba teretila da je glavom udario Francuza.


U septembru, Tomiću senioru izrečena je kazna od osam meseci zatvora, suspendovana uslovno na dve godine. Očekivano je da se on žali na presudu, jer istrajava u tvrdnji da je udarac glavom u stvari bio sudar, a da je Drue započeo incident. Međutim, španski sud je potvrdio da ništa on njega nije primio.
 

Plakao u sudnici

Tokom pretresa pred španskim sudom, Tomić je u sudnici zaplakao dok je iznosio svoju verziju zbivanja oko pogoršanja sukoba između njega kao trenera i Druea, i kako ga je sinovljev sparing-partner naveo na tuču. Prema iskazu dvojice policajaca, Tomić senior je na dan sukoba dao određeno priznanje, ali je Tomić to poricao. Odbrana njegovog oca pozvala je Bernarda Tomića kao svedoka i on je izgleda naznačio policajcima da je bilo reči o udarcu glavom, ali je sudu rekao da je engleski jezik policajaca bio loš i da su ga loše razumeli.

Prema španskom zakonu, optuženi mora da lično čuje presudu i onda od tog trenutka ima pet dana da podnese žalbu. Tomić nije bio u Španiji tokom izricanja kazne.


- Oni su pokušali da lično obaveste Tomića o postupku, jer je zakon malo komplikovan pošto on ne živi u Španiji - kazao je predstavnik pravne institucije. - Oni to moraju da urade pre nego što žalba bude saslušana i mogli su to da naprave pred francuskim sudom ili sudom u Monaku ili gde god on živi. On i njegov advokat očigledno znaju ishod (presudu), ali nisu nagovestili nikakvu žalbu. Ako je hteo da se žali, trebalo je već da preduzme ono što je potrebno.


Sud je prihvatio Drueovu verziju da ga je, neizazvan, Tomić pljunuo u lice i zatim udarcem glavom oborio na zemlju, ostavivši ga onesvešćenog, posle čega su ga pronašli igrači i treneri s turnira. Drue tuži Tomića za odštetu, za slomljen nos i povređenu kičmu, kao i gubitak prihoda sa teniskih treninga i posla manekena kojim se bavio.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online