Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 22.10.2013.
01:42
Vesti A

Izmet kao službena pošta

Menadžer koji je pod dejstvom alkohola na adresu, u to vreme federalnog javnog pravobranioca gospođe Nikole Rokson, poslao mačji izmet, samo zahvaljujući svom uticajnom položaju, nije krivično kažnjen zbog svoje neslane šale.

Šala koja je mogla skupo da košta (Foto: Arhiva)
 

Posle noći provedene uz piće u kasinu, Daril Rogan (50) je u junu prošle godine stavio u koverat mačji izmet. Međutim, koverta nije završila na stolu gospođe Nikole Rokson jer je prethodno njen sadržaj proverila parlamentarna služba za kontrolu službene pošte.


- Rekao je da je želeo da Laburističkoj partiji da do znanja o tome kako on vidi da oni rade svoj posao - rekao je tužilac Aman Dilon na Prekršajnom sudu u Sanšajnu, na Zapadu Melburna.


Daril Rogan se na sudu izjasnio krivim za korišćenje poštanskih usluga radi vređanja drugih osoba. Inače, kao menadžer velike Francuske organizacije sarađivao je sa vladinim ministarstvima i bankama.
 

Pijana šala

Na sudu se čulo da je Rogan izašao na piće u kasino, a kad se vratio kući primetio je da je njegova mačka isprljala pod posle velike nužde. Pomislio je da bi slanje toga bila dobra ideja, rekao je tužilac. On se posle toga izvinjavao, tvrdio je da je bio pijan i da je samo hteo da se našali, rekao je tužilac.

Pošto njegov posao zahteva da poseduje federalno uverenje da nije osuđivan, moguća kazna za poslato uvredljivo pismo značila bi da bi izgubio i posao. Tužilac je rekao na sudu da je istragom utvrđeno da Daril Rogan nikada nije bio osuđivan ili u problemu sa zakonom, a da je obavljao izuzetno kompleksan posao sa dugim radnim vremenom.


Međutim, sudija Džerald Ledbridž je smatrao da ovo nije bio adekvatan način da se izraze osećanja o nekom političaru. Potpuno je neprihvatljivo za nekog ko je fakultetski obrazovan i obavlja odgovoran menadžerski posao da pomisli da je ovakva šala prihvatljiva, rekao je sudija.


Takođe, sudija Ledbridž je menadžeru uz savet dao i prekor:


- Kada imate problem sa nekim političarem, u ovoj zemlji je potpuno pogrešno da verujete da je ovako nešto prihvatljivo. Vi ste umalo zbog ovog mogli da izgubite svoju reputaciju, da ste krivično osuđeni. Ako ikad ponovo uradite nešto slično uvredljivo ili glupo, bićete krivično osuđeni - upozorio je sudija.


Daril Rogan je kažnjen sa 12-mesečnom kaznom primerenog ponašanja, a morao je da plati 2.500 dolara na ime sudskih troškova.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online