Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 07.08.2013.
15:08 >> 15:18h
RTS A

Obama razočaran! Otkazao "dejt" sa Putinom

Barak Obama se mnogo razočarao odlukom Rusije da Edvardu Snoudenu da privremeni azil. Kritikovao je i ruske mere protiv gej populacije. Došao je do zaključka da "Moskva povremeno pokazuje hladnoratovski mentalitet".

Ovako malo mu fali....
 

Obama je rekao da je Moskva i dalje od pomoći u Avganistanu i u borbi protiv terorizma, ali da je u poslednje vreme sa Rusijom došlo do, kako je rekao američki predsednik, izazova u odnosima, prenela je agencija AFP.

"U određenim momentima oni se vrate na hladnoratovsko razmišljanje i mentalitet", rekao je Obama gostujući sinoć u popularnom televizijskom šou programu Džeja Lenoa na televizijskoj mreži NBC.

"Ono što im stalno govorim i što kažem predsedniku Vladimiru Putinu je da je to prošlost i da treba da mislimo na budućnost. Nema razloga da ne sarađujemo mnogo efikasnije nego što to radimo", istakao je Obama i dodao da će idućeg

Ipak ništa od "druženja"

Predsednik SAD Barak Obama otkazao je sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na Samitu G20, javlja AP. Sastanak je otkazan u trenutku kada su odnosi dve zemlje dodatno zategnuti zbog odluke Rusije da odobri azil Edvardu Snoudenu.

meseca učestvovati na samitu zemalja G20 u Sankt Peterburgu, ali nije rekao da li će se sastati nasamo sa Putinom.

Obama je rekao da je razočaran odlukom Rusije da Snoudenu da jednogodišnji privremeni azil.

Obama je kritikovao Rusiju i zbog zakona kojim se zabranjuje širenje informacija maloletnicima o homoseksualcima, što je, prema mišljenju kritičara, ozakonjivanje širenja diskriminacije.

"Nemam strpljenja za zemlje koje pokušavaju da tretiraju gejeve ili transseksualce na način da budu zaplašeni ili povređeni", rekao je Obama, ukazujući da Rusija nije usamljen slučaj u donošenju takvih zakona.

POVEZANE VESTI

Sreda 07.08.2013. 15:33
kako mu ni jedan trik ne uspeva, da se zavuku i uniste rusku dusu ruska dusa je ruska da li sa putinom ili bilo s kim drugim kakav divan narod...
Sreda 07.08.2013. 15:17
ma nije valjda. ti bi bio najsretniji cionisticki precednik kada bi Rusija bila pod americkom cizmom i kada bi je mogli pljackati. naravno oda bi se mr. obama hvalio kako ste doneli demokratiju na vlasti sa kojom bi se rusija vratila u kameno doba.
Sreda 07.08.2013. 16:14
Ovaj neki smesan tip. Kako bi oni postupili ? Bolje bi bilo da pogledaju i uredjuju svoje dvoriste!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online