Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 17.06.2013.
06:47
Beta A

Nečas zbog ljubavnice podneo ostavku

Češki premijer Petr Nečas saopštio je da podnosi ostavku na funkciju šefa vlade i lidera vladajuće Građanske demokratske stranke zbog skandala u kojem je, zbog zloupotrebe Vojne obaveštajne službe i korupcije poslanika, uhapšena njegova ljubavnica i šefica njegovog kabineta Jana Nađova.


Nije dobro mešati politiku, suprugu i ljubavnicu: Bivši premijer Češke Petr Nečas
 

"Potpuno sam svestan koliko peripetije mog ličnog života opterećuju političku scenu i Građansku demokratsku stranku. Svestan sam kakve imaju posledice po mene. Svestan sam svoje političke odgovornosti", kazao je Nečas.

Nečas očekuje da će sadašnja vladajuća koalicija tri stranke desnice i centra formirati novu vladu sa novim premijerom na čelu, međutim to će u velikoj meri zavisiti od predsednika Češke Miloša Zemana. Do sada najveći korupcionaški skandal, koji prvi put seže u najbližu okolinu premijera, izbio je u četvrtak kada je policija u noćnoj raciji u sedištu Vlade, kancelarijama uticajnih lobista i nekoliko državnih preduzeća uhapsila osmoro političara i visokih državnih činovnika.

Premijerova desna ruka i, po saznanjima policije, Nečasova ljubavnica, pored toga što je umešana u korupciju trojice poslanika vladajuće stranke koji su dobili dobro plaćene funkcije u državnim preduzećima da odustanu od poslaničke funkcije, zloupotrebila je Vojnu obaveštajnu službu tako što joj je nelegalno dala zadatak da prati premijerovu suprugu Ratku Nečasovu.

Po saznanjima policije, Nađova je to učinila u jesen prošle godine kako bi naterala Nečasa da se razvede posle 27 godina braka u kojem ima četvoro dece. Vojni obaveštajci su imali zadatak da traže dokaze o preljubi. Nađova se brani da se premijerova supruga zbližila s nekim ljudima iz sekte Jehovinih svedoka i da je počela za njih da skuplja novac, te je zatražila da se to proveri, jer se plašila da može da izbije skandal. U aferi su optužena i dvojica generala - bivši i sadašnji šef Vojne obaveštajne službe koji su joj izašli u susret.

Eksperti za bezbednost tvrde da će češkim vojnim obaveštajcima biti potrebno duže vreme da povrate poverenje saveznika u NATO kada se pokazalo da Vojna služba nelegalno poslušno izvršava naloge premijerove ljubavnice, za koje Nečas nije ni znao.

Opoziciona levica je još pre premijerove ostavke zahtevala vanredne parlamentarne izbore.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 17.06.2013. 07:52
To kod nas ne može da se desi, ovde se švalerke javno vodaju, i iz buđeta finansiraju.
Ponedeljak 17.06.2013. 08:47
politicka mafija.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online