Petak 7. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.10.2012.
13:36
Ž. Marković - Vesti A

"Boli me duša za Milanom"

Familija Milana Perića (54) iz švajcarskog mesta St. Margeretena, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći na autoputu u blizini ovog grada, još ne može da se oporavi od šoka koji su doživeli saznavši za njegovu pogibiju, ispričali su Perići za "Vesti".

U šoku: Ožalošćena porodica nastradolog dijasporca
 

Ucveljena udovica Slavica, rodom iz Velikog Popovca kod Petrovca na Mlavi kao i njen pokojni suprug, krši prste i plače, a utehu joj ne mogu pružiti ni sin Rade (35), ni unuci Marko i Mia. Perić je nastradao kada je njegov automobil "smart otpozadi" udarilo drugo vozilo, pa je ispao na autoput, posle čega ga je pregazilo nekoliko nadolazećih automobila koji ga nisu videli.

Pregažen: Milan Perić

- Marko je stariji i razume sve. Sinoć je počeo da plače za dedom, a plakala sam i ja sa njim - kroz suze kaže Perićeva.


Ona dodaje da je za tragediju saznala kada su joj se policajci pojavili na vratima kuće.
- U sredu sam radila drugu smenu i kada sam došla kući videla sam da Milan spava.

Zaspala sam i ja, nisam ni znala da je morao ići negde sledećeg dana. U četvrtak ujutru čula sam zvono na vratima. Dugo i uporno. Ustala sam i otvorila. Ugledala sam dvojicu policajaca i još jednu osobu u civilu. Pomislila sam da se nešto desilo bratancu Danijelu ili mom sinu, ali mi ni na kraj pameti nisu bile tako crne vesti - priča uplakana žena, okružena rodbinom i prijateljima.


Policajci su joj rekli da sedne i pitali da li poseduju automobil smart žute boje.


- Počela sam da se tresem i panično zapitala da li se možda nešto desilo mom Milanu. Oni su mi odgovorili da je imao saobraćajnu nesreću. Skupljajući poslednje atome snage, pitala sam "u kojoj je bolnici, jeli živ?". Napravili su pauzu i potom izjavili saučešće - kaže nesrećna žena.

Mesto sahrane se još ne zna

- Još nismo odlučili gde da sahranimo oca. Da li ovde ili u Srbiji. Verovatno ćemo ovde u Švajcarskoj, pošto je rekao da se više ne vraća u Popovac, jer dole nema nikoga, osim 76-godišnjeg oca. Razmislićemo još o tome pa ćemo obavestiti vlasti - kaže njegov sin.


Veseljak i dobričina

- Bio je veseljak, dobričina, pomagao je svima i nije zaslužio takvu smrt. Mnogo mi je žao zbog njega. Od kada je došao u Švajcarsku stalno smo se družili. Neka mu je laka zemlja - kaze za "Vesti" Branko Milošević, njegov blizak prijatelj.


U šoku, Perićeva je zahtevala da ode na mesto nesreće, kako bi se uverila da joj suprug zaista više nije među živima.


- Izvadili su providnu fasciklu sa Milanovom švajcarskom ličnom kartom. Rekli su mi i da je bolje da ga ne vidim u stanju u kom je i da u sećanju ostane kakav je bio. Dvojica policajaca su otišla, a ovaj u civilu je ostao. To je bio psiholog koji je pokušao da me umiri. Najviše me boli da taj što ga je prvi udario, nije stao i vratio se da pogleda. Možda je moj Milan još bio živ, pre nego što su ga druga vozila pregazila - dodaje Perićeva.

Milanova suprugai njen bratanac čitaju izveštaj o nesreći iz "Vesti"
 


U razgovor se uključuje njen sin, koji je objasnio da se u policiji raspitao o okolnostima pogibije oca.


- Mladić, vozač automobila, koji je otpozadi udario u očev smart, izgurao ga je na bankinu, zaustavio kako kaže stotinak metara dalje i kaže da nije video kako je telo oca završilo na cesti, gde ga je ne zaustavljajući se, pregazilo nekoliko automobila - kaže mlađi Perić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online