Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 30.08.2012.
00:54
AAP A

Pitbul na smrt izujedao devojčicu

Mešanac pitbul koji je na smrt izujedao četvorogodišnju devojčicu, nikada pre incidenta nije bio agresivan. Ovo se u ponedeljak na Istražnom sudu u Melburnu, koji ispituje okolnosti tragične smrti devojčice sa zapada Melburna.

Mešanac pitbul na smrt izujedao Ajen Čol(4)

Ajen Čol izgubila je život u avgustu prošle godine kada je pas, u vlasništvu Lazora Josevskog, neopaženo išetao iz dvorišta kuće u Sent Albansu, a zatim je izujedao dok je dete sedelo u majčinom krilu.
 

Lazor Josevski je pred Istražnim sudom izjavio da je psa kupio njegov sin Nik još kao štene, te da je uvek bio poslušna životinja. Prema rečima vlasnika, pas se često igrao sa decom starom između dve i 10 godina, da su neka od njih dolazila u njihovu kuću, a da pas nikada nije pokazivao bilo kakve znake agresije prema njima. Psa su svakodnevno izvodili u šetnju i da je uvek bio miran dok su prolazili pred drugih ljudi ili životinja.
 

U aprilu ove godine Lazor Josevski (57) iz Sent Albansa se izjasnio krivim za četiri krivična dela u vezi sa napadom njegovog psa a kasnije mu je određeno da plati novčanu kaznu u visini od 11.000 dolara.
 

Teška nesreća u kojoj je učestvovao njegov pas, istakao je Josevski, nanela je teške posledice i na njegovu porodicu koja je bila prinuđena da posle toga proda svoju kuću u Sent Albansu.
 

Pas po imenu Reks, uspeo je da neopaženo izađe iz garaže dok je Josevski uparkiravao svoja kola. U napadu koji je Reks izvršio u komšiluku, povređena je i 31-godišnja rođaka devojčice Ajen, Angelina Majot, a nakon što je pratio i utrčao u njenu porodičnu kuću. Pas je napao i Angelininu petogodišnju kćerku Njaden Goaer a zatim je čeljustima ubio Ajen, dok se igrala sa majkom u sobi. Ajen je čeljustima

Lazor Josevski, vlasnik psa-ubice

uhvatio za lice, vukao i svom snagom tresao dok dete nije umrlo.


Istraga se nastavlja.

Ispituje se i poreklo psa

U ponedeljak je u istrazi svedočio i Nik Josevski, Lazorov sin, koji je kazao da nije znao da je Reks pitbul i da za tu vrstu nije pre čuo. U utorak, međutim, priznao je da je čuo za vrstu pitbul.


Upitan zašto je dan ranije obmanuo sud, Josevski je odgovorio da je bio u stresu i frustriran dok je davao iskaz.
 

Nik Josevski nastavlja da poriče da je znao da je pas bio pitbul.
- Rečeno mi je da je mešanac, mastif - kazao je.
 

Kasnije, međutim, priznao je da mu je pred veterinarom rečeno da bi pas mogao da bude pitbul.
 

Takođe je rekao da je čitao u novinama o pitbulovima koji su bili umešani u napade.


- Mislim da sam bio malo zabrinut, ali Reks je bio tako pitom da zaista nisam brinuo.
Istražni sudija Kim Parkinson kazao je da je za istragu važno da utvrdi da li ima neotkrivenih pasmina pitbula, tako bi vlasti onda mogle da preuzmu mere.
Gospodin Josevski kazao je da je znao da je Reksov otac bio buldog, ali nije znao koja je pasmina majke.
 

Nik Josevski svedoči uz garanciju da neće biti krivično gonjen.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online