Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Ponedeljak 05.03.2012.
13:54 >> 14:02h
Vestionline A

OEBS: Namešteni izbori u korist Putina

Ruski predsednički izbori bili su jasno namešteni u korist premijera Vladimira Putina, objavila je misija međunarodnih posmatrača Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju.

OEBS: Unapred se znalo da će Putin da pobedi
 

"Nije bilo istinskih protivnika i zloupotrebom sredstava ruske vlade osigurano je da uopšte ne bude upitno ko će biti konačni pobednik izbora", rekao je Tonino Pikula, direktor posmatračke misije na ruskim predsedničkim izborima.
 

"A bit izbora je u tome da rezultat ne bude siguran. U Rusiji to nije bilo tako" i zato, "prema našoj oceni, ovi izbori nisu bili pošteni", kazao je on.
 

Misija je na izborni dan, u nedjelju, saopštila da nije bilo većih nepravilnosti, no pri prebrojavanju glasova uočila je brojne prekršaje.

 

"Stanje se pogoršalo pri brojanju glasova, što OEBS ocenjuje negativno na gotovo trećini birališta zbog nepravilne procedure", navodi se u saopštenju.
 

"Iako su kandidati za ruskog predsednika mogli neometano da vode kampanju, stvoreni uslovi jasno su pogodovali premijeru Vladimiru Putinu", zaključuje se u saopštenju, prenose agencije.
 

Putin je na ruskim predsedničkim izborima, po gotovo konačnim rezultatima glasanja, osvojio 63,9 posto glasova.

Vestervele traži pojašnjenje od Rusije

 

Šef nemačke diplomatije Gvido Vestervele zatražio je od ruske vlade razjašnjenje svih indicija o nepravilnostima na ruskim predsedničkim izborima, naglasivši da je to u interesu Rusije.


"To je lično u ruskom interesu da se sve kritične tačke istraže i na odgovarajući način obrade", rekao je Vestervele u Berlinu.


On je, takođe, naglasio da Nemačka želi dobro da sarađuje s novim ruskim predsednikom i da je partnerstvo s Rusijom od velikog strateškog interesa Nemačke i Evrope.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 05.03.2012. 13:59
Smesni ste....Jos taj Vestervele..pa.msm..lepo mu odgovorio Lukasenko...bolje biti sve nego gej... A Putin kada vam odgovori odzvanjace vam godinama.
Ponedeljak 05.03.2012. 14:05
Gvido Vestervele se brine o INTERESIMA Rusije !?? Ako svi znamo da svi danas gledaju svoje interese gde je tu Vestervele ?! Da neko danas ukrade 30 miliona glasova i ne da pobedu Zirinovskom ili komunisti Zjuganovu je smesna izjava
Ponedeljak 05.03.2012. 14:14
Smesni su, zapadni bankarski mediji i placeni politicari. Spremili masovnu kampanju, ocekivali nemire, vikali unapred "namestaljka,....nepravilnosti" i na kraju su se uneredili od muke. Direktni demokratski izbori su prosli besprekorno, za primer kako se bira predsednik jedne drzave, a ne kao cirkus americki izmedju Kurte i Murte, Predstavnika, Izbornika, pa Skupova gde dokoni masu zastavicama predstavljauci 1% biraca, sto se posle naduvava kao 35% glasova......Jednom recju bankarska ujdurma, podvala, zabava za zatupele i dokone, inace kako bi drugacije jedan multimilioner i hohstapler Romnej pobedio jedinog postenog, apriori otpisanog Rona Paula. U Rusiji pobedila je demokratija, narod!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online