Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 02.03.2012.
15:27 >> 15:35h
Vestionline A

Svi Putinovi hitovi

Favorit na ruskim predsedničkim izborima u nedelju, premijer Vladimir Putin, često šokira javnost svojim govorom. Agencija Frans Pres (AFP) donosi pregled njegovih izjava kroz vreme, koje su u javnosti imale najviše odjeka.

Samoljublje - "A ja se ne vređam kad me vi od jutra do mraka poganite izmetom" - 2012. godine glavnom uredniku moskovskog opozicionog radija, Alekseju Venediktovu.

Berluskoni - "Jedan je od najboljih političara Evrope, uprkos svom skandaloznom stavu prema ženama" - 2011. godine pošto je italijanski premijer podneo ostavku.

Hilari Klinton - "Prvo što je državna sekretarka rekla jeste da izbori nisu bili ni pošteni ni pravedni. Aktivisti u Rusiji su samo to čekali, pa da se, uz svesrdnu podršku Stejt dipartmenta, late svoga posla" - posle velikih protesta u decembru 2011. godine, kojima je opozicija ukazala na izborne nepravilnosti.

Šakali - "Ima na nesreću u našoj zemlji ljudi koji su kao šakali pred stranim ambasadama... Računaju na pomoć stranih finansijskih fondova" - 2008. godine.

Obrezivanje - "Ako ste spremni da postanete najradikalniji islamista i da se obrežete, ja vas pozivam u Moskvu. Preporučiću da vas operišu tako da vam više nikad ništa ne izraste" - 2002. godine zapadnom novinaru koji mu je postavio pitanje o ruskim ubistvima u Čečeniji.

Apsolutni demokrata - "Ja sam čist i apsolutni demokrata. Od smrti Mahatme Gandija nemam sa kim da razgovaram" - 2007. godine.

SAD - "Katkad mi se čini da Amerika ne traži saveznike, već vazale... Ljudima je puna kapa diktata samo jedne zemlje" - 2011. godine.

Lično bogatstvo - "Što se tiče večitih glasina o mojoj finansijskoj situaciji... to su 'rekla-kazala' gluposti. Sve su to iskopali iz vlastitog nosa i razmazali po novinama" - 2008. godine.

Robija - "Osam godina sam veslao kao galiot, i danju i noću. Potpuno sam zadovoljan učinjenim" - 2008. godine po isteku drugog predsedničkog mandata.

Velika sila - "Rusija je velika sila. Nema čega, a ni koga da se boji" - 2000. godine.

Hodorkovski - "Taj čovek je okrvavio ruke" - 2010. godine o bivšem naftnom magnatu Mihailu Hodorkovskom, koji je tada čekao drugo suđenje po optužnici za pranje novca i proneveru.

Lenjin - "Ja sam protiv toga", odgovorio je Putin 2000. godine na pitanje treba li Lenjinove ostatke izneti iz mauzoleja i pokopati.

Libija - "Gadafi je izmislio novu monarhiju... pokvarenu, prljavu, nenormalnu, sve što želite, no, to je tako. Čemu je bila potrebna vojna intervencija u tom sukobu? Zar nema i drugih pokvarenih režima u svetu? Hoćemo li i te zemlje bombardovati?" - 2011. godine.

Opozicioni protesti - "Znam da su tim studentima dali nešto novca. Normalno je da ih plaćaju i da ti omladinci nešto zarade" - ironičan osvrt na prve velike opozicione proteste u decembru 2011. u Moskvi, na kojima se okupilo nekoliko desetina hiljada ljudi.

Ana Politkovska - "Ta novinarka je bila oštroumna kritičarka vlasti. No, njen uticaj na politički život Rusije bio je potpuno beznačajan" - 2006. godine posle ubistva poznate novinarke, koje još nije rasvijetljeno.

Svinja - "Kako će ta svinja da proživi ostatak svog života?" - 2010. godine o ruskom špijunu koji je otkrio tajne SAD-u i prebegao.

SSSR - "Pad SSSR-a bila je najveća geopolitička katastrofa prošlog veka" - 2005. godine.

POVEZANE VESTI

Petak 02.03.2012. 18:21
Predsednik mora biti ostar i direktan a ne tunjav i blentav kao nas.
Petak 02.03.2012. 15:48
"Apsolutni demokrata - "Ja sam čist i apsolutni demokrata. Od smrti Mahatme Gandija nemam sa kim da razgovaram" - 2007. godine." AAAAAAAAAA, KAKAV LIK, VLJADIMIIIIIRRRRRRR!
Petak 02.03.2012. 17:55
E, DA JE NAS PREDSEDNIK OVAKAV.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online