Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 23.12.2011.
10:18
Alo A

Procurela fotografija švedskog kralja u orgijama

Mile Marković (49), bivši bokser i gangster, kako ga nazivaju u Švedskoj, došao je u žižu interesovanja svetske javnosti kada je potvrdio da poseduje kompromitujuće fotografije i snimke švedskog monarha Karla Gustava XVI na orgijama sa devojkama u striptiz klubu u Stokholmu. Prošlog petka, švedski list "Ekspresen" objavio je jednu od tih fotografija, koja se pojavila na jednom internet forumu.

Kralj Karl Gustav XVI voajer dok traju lezbijske orgije: Fotomontaža ili ne?

Mile Marković bio je i jedan od glavnih izvora za knjigu "Razuzdani monarh". Mile već godinu dana tvrdi da će u javnost pustiti te fotografije uz dobru nadoknadu.

Prošlog petka, švedski list "Ekspresen" objavio je jednu od tih fotografija, koja se pojavila na jednom internet forumu. Fotografiju je na forum postavila hakerska grupa koja sebe naziva "Retrospektivni kopači interneta". Njihov član sa nadimkom Stig Brit napisao je ispod fotografije da je siguran da je kraljevo lice isečeno iz jednog televizijskog intervjua iz 1976. godine.
 

Pročitajte još:

 

"Fotografija je lažna, ona ne može zasigurno biti svedočanstvo da li je kralj bio u striptiz klubu ili nije, ipak, definitivno pokazuje da je Mile Marković lagao kada je pričao o ovim fotografijama", rekao je forumaš Stig Brit švedskom listu "Aftonbladet".

Mile Marković je prošle nedelje za isti list rekao da kraljevo lice nije ubačeno na fotografiju.

"Koliko sam dokaza do sada dao da posedujem te fotografije. To su potvrdili mediji, švedska tajna služba, mnogobrojni izdavači. Objavljena fotografija nije procurila u javnost, ona je mi je ukradena. Postoji mnogo toga što još uvek nisam rekao i što čuvam za sebe, baš zbog devojaka sa fotografija, kojima je do sada mnogo puta prećeno", tvrdi Mile.

Bertil Ternert, portparol švedskog dvora, pozdravio je objavljivanje informacije da je fotografija lažna.


"Napokon, neko je pokušao da potvrdi pravi izvor. Mogu samo reći da je previše ljudi verovalo u taj izvor", bio je kratak Ternert.

Hakerska grupa "Retrospektivni kopači interneta" ovog septembra je otkrila da je poznati i više puta nagrađivani fotograf Terje Helesde lažirao nekoliko svojih priznatih i nagrađivanih fotografija životinja.

Sve je moguće!


Peter Magnuson, ekspert za fotografiju i fotošop, potvrdio je da je moguće da je objavljena fotografija lažna.
"Sve je moguće. To nije tako teško uraditi. Kada pogledate kraljevo lice, vidite da je malo šire i da ima više kose. Takve se stvari mogu lako digitalno srediti. Ipak, na fotografiji se jasno vidi da se radi o kraljevim očima i ustima, čak i senke su na pravom mestu", tvrdi Magnuson i dodaje da kada bi morao da se izjasni u procentima, on misli da je verovatnoća da je fotografija lažna 50 procenata.

Petak 23.12.2011. 11:05
Србин уцењивач! То је једино што ће сви запамтити.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online