Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 23.11.2011.
10:33
Vestionline A

Ameri ne daju vojne podatke Rusiji

Sjedinjene Američke Države obustaviće davanje podataka Rusiji o broju i rasporedu vojnika i konvencionalnom naoružanju o Evropi, sve dok ta zemlja ne nastavi da se pridržava Sporazuma o konvencionalnom naoružanju, saopšteno je iz Stejt departmenta.

Stejt department nezadovoljan ponašanjem Rusije
 

U saopštenju portparola Stejt departmenta Viktorije Nuland, navodi se da su SAD spremne da nastave razmenu podataka sa Rusijom, ukoliko Moskva bude nastavila da ispunjava svoje obaveze iz Sporazuma o konvencionalnom naoružanju u Evropi.

"Mislimo da je važno da se preduzmu neke kontramere prema Rusiji i možda će ovo iskristalisati situaciju u pogledu povratka pregovorima", rekla je ona.

Iako je Rusija 2007. suspendovala sporazum, SAD i saveznici su nastavili da ispunjavaju svoje obaveze, pružajući Rusiji podatke o svojim snagama, javlja AP.

Američka agencija navodi da se očekuje da i evropski saveznici, takođe potpisnici CFE-a, obustave podelu infromacija sa Moskvom.

Ova suspenzija razmene informacija je uglavnom simbolična, navodi američka novinska agencija, budući da će SAD i njeni saveznici nastaviti da daju iste informacije drugim potpisnicima, uključujući ruske saveznike, kao što su Belorusija, koja ih može proslediti Rusiji.

Ruski moratorijum na važenje CFE stupio je na snagu u ponoć 12. decembra 2007.

Sporazumom je ograničen bio broj tenkova, aviona i drugog konvencionalnog oružja koji je mogao da bude raspoređen zapadno od Urala, ivice evropske Rusije.

Američka administracija je poboljšanje odnosa sa Rusijom proglasila prioritetom i neki napredak uočava, između ostalog, postizanjem sporazuma o ograničenju strateškog ofanzivnog naoružanja ("START-3"), koji je stupio na snagu ove godine, ali su razgovori zastali zbog tenzija oko američkih planova za instaliranje protivraketne odbrane u Evropi, navodi AP.

POVEZANE VESTI

Sreda 23.11.2011. 11:54
Е сад сте их стварно зезнули! Као Русија не може сама да прибави све што треба. Па Руси имају шпијуне у целој вашој за шаку долара подмитљивој администрацији. Не би ме изненадило да пукне афера да је и неки председник шпијунирао за Русију иначе су сви највиши званичници имали ту част. А ви блебећете о неким подацима које сваки бољи хакер може да прибави. Пих!
Sreda 23.11.2011. 12:20
Mislim da Amere užasava hladnokrvnost i nepredvidivost dvojca Putin-Medvedev i njihovi indiferentni komentari, tipo, "ne slažemo se" "oni vole da budu svjetski policajci pa..eto neka nastave:)" i sl. Ranije su predvodnici ruskog naroda znali biti plahoviti za razliku od ovih plemića, koji poštuju tolerantnost...do jedne granice,koju ako pređu onda se ta tolerantnost preliva u kukavičluk i tu se počinje praviti šteta državi i narodu, što oni vrlo dobro znaju! Ne sumnjam da bi znali šta im je činjeti ukoliko USA peckanja pređu mjeru "finog ponašanja" :)! Naravno ovdje ne spadaju verbalne provokacije sezonaca-najamnika samozvanih potrparola,"politikologa i diplomata" alla Vuk D. i mala Čedna.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online