Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 18.08.2011.
06:52 >> 13:01h
Vestionline A

Pobunjenici preuzeli rafineriju u Zaviji

Libijski pobunjenici preuzeli su kontrolu nad rafinerijom u luci Zavijah posle borbi sa snagama lojalnim Moameru Gadafiju, javio je reporter Rojtersa sa lica mesta.

Pobunjenici, navodno, napreduju

Pobunjenici su preuzeli i kontrolu nad gradom Garijan, koji se nalazi na oko 80 kilometara južno od Tripolija.Pobunjenička zastava crveno-zeleno-crna viori se na centralnom trgu.

Ovaj grad se inače nalazi na glavnom putu za Tripoli, prenosi Rojters. Zbog borbi je zatvoren i naftovod koji snabdeva libijsku prestonicu.

Napredovanje pobunjenika, prema oceni agencije Asošijejted pres, steže obruč oko Tripolija, kojem se oni približavaju sa zapada i juga, dok NATO kontroliše Sredozemno more severno od prestonice.

Međutim, paralelno sa približavanjem pobunjenika Tripoliju, šef Privremenog nacionalnog saveta Mustafa Abdel Džalil izjavio je u intervjuu za arapski list "Ašark Al-Avsat" da strahuje od pravog krvoprolića prilikom bitke za Tripoli do koje bi moglo da dođe krajem avgusta, prenosi AFP.

Analitičari smatraju da gubitak rafinerije kapaciteta 120.000 barela nafte dnevno neće imati znatniji uticaj na režim u Tripoliju, pošto ta rafinerija sada radi smanjenim kapacitetom i proizvodi lož ulje, dok Gadafi benzin doprema uglavnom iz Tunisa i Alžira.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 18.08.2011. 07:14
Propaganda i nista drugo,Gadafiju nanose gubitke Nato bombe koje bombarduju sve redom,a ovi pobunjenici mi lice na neke sitne kriminalce,i nema ih mnogo,ali se prikazuju kao ratnici iza kojih se krije NATO koji razata Libiju i ubija nevino stanovnistvo.Nece ti pobunjenici da zauzmu rafineriju zbog radnika civila koji su taoci!!!!!.
Četvrtak 18.08.2011. 09:54
Ovih dana NATO vodi akciju"Jerihonski zidovi" kojom ruši po Tripoliju kuće 10 najvernijih Gadafijevih ministara i kompletnu Gadafijevu rezidenciju. U štabu NATO je procena da će narod izgubiti moral kada vidi ruševine onih koje je smatrao nedodirljivim. I to oni smatraju da je normalno. Bolje da se upitaju kako to da Gadafiju stižu energenti iz Tunisa i Alžira i da polako Arapi shvataju šta se kuva u NATO loncu. Kod Zavije se bore "instruktori" čije leševe munjevito odvoze da se ne identifikuju. Banda razbojnika umotana u "demokratske" ciljeve kao u Iraku.
Četvrtak 18.08.2011. 09:59
Napreduju napreduju.....evo kako....http://istinaolibiji.com/iz-minute-u-minutu/1051-libijska-vojska-oslobodila-misuratu-i-ocistila-zaviju.html
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online