Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 08.06.2011.
10:42
Vestionline A

Iščileo efekat Bin Laden

Skok podrške američkog javnog mnjenja predsedniku Baraku Obami, zabeležen odmah pošto je objavljeno da je Osama bin Laden ubijen, sada se razvodnio i, kada je u pitanju ekonomija, predsednikov rejting je ponovo nizak, pokazuju najnovije ankete.

Amerikancima ipak bitnije kako žive od ubistva Osame bin Ladena

Rezultati istraživanja javnog mnjenja, urađenog za "Vašington post" i televiziju ABC, daju uvid u pesimističko raspoloženje koje je zahvatilo zemlju, pošto su ovog proleća skočile cene benzina, pala vrednost nekretnina, a nezaposlenost ostala visoka.

Dve trećine anketiranih izjavilo je da se zemlja nalazi na pogrešnom koloseku, dok devet od 10 i dalje negativno ocenjuje stanje privrede SAD.

Većina od 57 odsto smatra da oporavak privrede još nije započeo, šta god govorile zvanične statistike.

Što se tiče onih koji primećuju poboljšanje, čak 42 kaže da je oporavak spor, a svega sedam odsto da je brz.

Skoro polovina Amerikanaca ne odobrava način na koji predsednik obavlja svoj posao u oblasti ekonomije. Dve trećine takozvanih nezavisnih birača ne odobrava predsednikov pristup ekonomiji, a prvi put tesna većina njih to "snažno čini".

Podsetimo, ubistvo lidera terorističke organizacije Al Kaida, Osame bin Ladena, izazvalo je brzi rast rejtinga predsednika Obame.

I dalje popularniji od republikanaca

Uprkos padu popularnosti, Obama izgleda da još uvek ne mora da strahuje za drugi mandat na čelu Sjedinjenih Država.

Naime, anketa je pokazala i da aktuelni predsednik SAD vodi ispred pet od šest potencijalnih republikanskih predsedničkih rivala, ali da je izjednačen sa bivšim guvernerom Masačusetsa Mitom Romnijem, koji je tek prošle nedelje objavio nameru da od Republikanske stranke zatraži da bude njen kandidat na predsedničkim izborima u novembru 2012.godine.

Romni je odmah najavio da će pitanja ekonomije i radnih mesta biti ključna u njegovoj kampanji.

Za Obamu i Romnija izjasnilo se po 47 odsto anketiranih, dok je kod registrovanih birača Romni čak u prednosti od 49 prema 46 odsto.

POVEZANE VESTI

Sreda 08.06.2011. 11:43
Ma njih ne treba gađati nuklearnim bombama da propadnu...Oni će sami sebe uništiti.
Sreda 08.06.2011. 11:13
Obama je ovih dana završio štampanje onih 600 milijardi svežih dolara koje je država upumpala posle sloma bankarskog sistema kredita na časnu reč. Time je napumpao američki deficit na 14,6 hiljada milijardi dolara Nezaposlenost se vrti oko 9,5% a najveću paniku je izazvala Kina izlaskom Juana na berzu po prvi put. To je shvaćeno kao signal da se u dolar više ne veruje pa je prošle nedelje u Hong Kongu na berzi nekretnina prvi put u juanima zabeležen promet u vrednosti od 1,5 milijardi dolara u jednom potezu. Narod se u Americi okrenuo realnom životu i sprema se na najgore jer i sa žitom ne stoje najbolje. Po svoj prilici biće po onoj narodnoj - nesreća nikada ne dolazi sama.
Sreda 08.06.2011. 10:52
A mozda su Ameri i progledali pa shvatili da im predsednici po nekoliko puta "ubijaju" Osamu !!! Dzabe ovom Obami sve. Jedina istina je da USA seje smrt po svetu i tacka. Normalno je da im je ekonomija takva kada vise ni sami ne znaju gde udaraju i koga napadaju. Bolesnici...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online