Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 21.12.2010.
11:46
Vestionline A

Asanž uništava bankarske magnate?

Osnivač sajta "Vikiliks" Džulijan Asanž otkrio je da poseduje dovoljno materijala da "uništi" šefove nekolicine najvećih banaka na svetu i dodao da će se pokušaji američkih vlasti da mu sude pod optužbom za špijunažu okrenuti protiv njih samih, piše danas londonski Tajms.

Udara u temelje svetskog kapitalizma: Džulijan Asanž

Asanž je u intervjuu britanskom dnevniku ocenio da će takvi pokušaji američkih vlasti okrenuti protiv njih samih "kada shvate da je njihova sopstvena javnost na njegovoj (Asanžovoj) strani".


Prema njegovim rečima objavljivanje tajnih američkih diplomatskih depeša nije opasno.

On je odbacio i zamerke da se veći deo tog materijala sastoji od beznačajnih opaski.


"Sajt Vikiliks poseduje dovoljno materijala da 'uništi' šefove jedne od najvećih američkih i svetskih banaka", upozorio je Asanž mada nije imenovao te šefove.


Asanž se osvnuo na pisanje "Gardijana", dnevnika koji u Velikoj Britaniji eksluzivno prenosi materijale sa sajta Vikiliks-a zbog "selektivnog objavljivanja delova švedske optužnice" protiv njega (Asanža) u danima provedenim u britanskog ekstradicionog suda.


On je istakao da mu je tada bila uskraćena komunikacija sa svetom kao i da njegovom advokatu nije bilo dozvoljeno da se obraća javnosti.

Mnogo volim žene


Prema njegovim rečima dve žene (Šveđanke) koje ga optužuju za napastovanje "prekomerno su se uzbudile oko nevažnih stvari", javlja danas britanski BBC.


"Optužbe za seksualno napastvovanje posledica su razgovora koje su dve žene vodile kada su se policiji obratile za savet, a ne sa namerom da me prijave", rekao je Asanž u intervjuu za BBC koji je snimljen u kući severoistočno od Londona gde je on smešten dok je na uslovnoj slobodi u Britaniji.

Prema njegovim rečima, one su se "uzrujale" kada su shvatile da su obe bile u seksualnom odnosu s njim i da postoji mogućnost polno prenosive bolesti, nakon čega su otišle u policiju po savet, "na šta su vlasti skočile i prevarile ih".

On je istakao da postoji i mogućnost da su žene namerno zloupotrijebile "rupu" u švedskom zakonu prema kojem ukoliko odu u policiju po savet, ne mogu biti optužene za lažno podnošenje prijave.


Na pitanje dnevnika Tajms da li je promiskuitetan, Asanž je odgovorio da nije.
"Ali, mnogo volim žene", istakao je Asanž.

"U Švedskoj za mene nema pravde"

 

Asanž je rekao da se bori protiv naloga za ekstradiciju u Švedsku, jer veruje da "tamo neće biti prirodne pravde".

 

"Prema zakonu, ja imam određena prava i to znači da ne moram da razgovaram sa raznim tužiocima širom sveta. Švedske vlasti, u sklopu zahteva za ekstradiciju, traže da budem u pritvoru bez komunikacije i da moj advokat ne može da govori o slučaju", rekao je Asanž i dodao da pod takvim okolnostima ne može biti prirodne pravde.

POVEZANE VESTI

Utorak 21.12.2010. 11:57
ovome ne treba nuklearna bomba. svaka mu cast.
Utorak 21.12.2010. 19:29
E super. Neka se svijet sada malo pozabavi Amerikancima i ostalom gamadi, a nas Srbe da puste na miru vec jednom!
Utorak 21.12.2010. 20:34
stvar oko financiske krize je jasna kao dan ameri su prodavali evropljanima vazduh i kad su banke (Lehman Brothers Inc) roknule oni su rekli mi smo za slobodno trziste mi ne spasavamo banke pa zasto da spasavaju preko 50% novca u tim bankama je iz evrope .a pare od banki su ulozene u nekretnine u americi .naravno te nekretnine nemaju ni pribliznu vrednost ulozenom u sustini ameri su investirali u svoju privredu a pali su svi ostali . sa tim potezm ameri su spasili svoju privredu a unistili su bezbroj malih
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online