Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 03.11.2010.
13:52
Tanjug A

Srbija pomaže Kraljevu

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu donelo je danas odluku da se uplati pet miliona dinara interventne pomoći opštini Kraljevo, koja je noćas pogođena zemljotresom, rekao je resorni ministar Milan Marković. Predsednik Srbije Boris Tadić kazao je da će pomoć ugroženom regionu brzo doći iz robnih rezervi.

Kraljevu i okolini biće neophodna pomoć cele Srbije u saniranju posledica zemjotresa
 

"Nadam se da će šteta vrlo brzo biti sanirana i da će interventna pomoć u prvom trenutku pomoći građanima Kraljeva", rekao je Marković novinarima u Palati Srbija prilikom uručivanja rešenja o dodeli 158 računara predsednicima 34 nerazvijene opštine.

Prema njegovim rečima, štetu od zemljotresa jačine 5,4 stepena po Rihteru, koji je u sredu 1:56 časova pogodio Kraljeo i okolinu, će proceniti lokalni organi, a nakon procene Vlada će reagovati na način na koji to bude moguće.

Tadić: Država će brzo reagovati iz robnih rezervi

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas u Kraljevu da će država brzo reagovati i dostaviti građevinski materijal iz robnih rezervi za sanaciju štete načinjene u zemljotresu koji je rano jutros pogodio taj grad i okolinu. Predsednik Srbije je odao priznanje pripadnicima specijalne jedinice MUP-a Srbije koji su stigli odmah po zemljotresu kako bi raščišćavali ruševine, kao i građanima koji su pokazali visoku svest i održali red i mir u gradu.


Tadić je takođe istakao da su lideri političkih stranaka ostavili po strani stranačke razlike i pokazali solidarnost sa stradalima.

Vojvodina šalje pomoć

Vlada Vojvodine i pokrajinska Direkcija za robne rezerve hitno će uputiti potrebnu pomoć opštinama u Srbiji koje su tokom noći pogođene zemljotresom, objavljeno je na sajtu pokrajinske vlade.

Neophodno je učiniti sve kako bi se pomoglo funkcionisanju institucija i ustanova u Kraljevu i kako bi građanima te i drugih opština u kojima se osetio potres, bila olakšana trenutna situacija, izjavio je predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić.

Pokrajinska vlada će nastaviti da prati situaciju i da preduzima neophodne mere za prevazilaženje teškoća i problema izazvanih zemljotresom, navedeno je u saopštenju.


Otvoren račun za uplatu pomoći Kraljevu

Uprava za trezor Ministarstva finansija, na zahtev grada Kraljevo, otvorila je poseban račun za uplatu sredstava za saniranje posledica zemljotresa u tom gradu.

Broj računa je 840-2390740-88. Naziv računa: Grad Kraljevo – sredstva za elementarne nepogodie – zemljotres 2010.

Uplate se od danas mogu vršiti na šalterima filijala Uprave za trezor bez naplaćivanja provizije. Šalteri poslovnih banaka i Pošte Srbije uplate će primati od četvrtka 4. novembra, navedeno je u saopštenju.

Prijavljivanje šteta od zemljotresa u UNIQA osiguranju


UNIQA osiguranje pozvalo je danas svoje osiguranike koji su pretrpeli štetu u sinoćnom zemljotresu koji je pogodio Kraljevo i okolinu da se jave u njihovu poslovnicu u tom gradu.


Procenitelji UNIQA osiguranja na raspolaganju će biti svim osiguranicima sutra od osam sati, a radiće na terenu dokle god bude bilo potrebe, kako bi štete bile obrađene u najbržem mogućem roku, a postradalim i oštećenim klijentima isplatilo obeštećenje u najkraćem roku.


Štetu mogu da prijave klijenti koji imaju osiguranu imovinu, stan, mala i srednja preduzeća sa uključenim rizikom zemljotresa.

Pomoć kompanije Vip Mobile

Kompanija Vip mobile uputila je rano jutros urgentnu pomoć u vidu mobilnih telefona, SIM kartica i kredita za potrebe kriznog staba i ostalih gradskih službi koje su uključene u rešavanje problema u Kraljevu, koje je pogođeno zemljotresom.


Zemljotres je u Kraljevu i okolini izazvao vanredno stanje i značajno otežao razgovore u fiksnoj i mobilnoj telefoniji u tom području.


Vipova mreža sve vreme nesmetano funkcioniše, što u ovom trenutku omogućava kriznim službama i stanovništvu da uspostave komunikaciju, navodi se u saopštenju.

Sreda 03.11.2010. 18:28
Svaki uplatni racun koji pocinje sa 840 je racun javnih prihoda, znaci budzetski racun. Njega OBAVEZNO prati poziv na broj, po modelu 97 a isti ne vidim. Zao mi je, ali sumnjam da ce sredstva otici tamo gde treba, pa makar me neko proglasio paranoicnom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online