Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 29.10.2010.
18:33
Tanjug A

Tadić: Biće učinjeno sve da Mladić bude uhapšen

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je danas u Beogradu da će, ukoliko se haški optuženik Ratko Mladić nalazi na teritoriji Srbije, biti učinjeni svi mogući napori da on bude uhapšen.

Moja je dužnost da zatvorim stranicu istorije zvanu Ratko Mladić: Boris Tadić



"Ukoliko se nalazi van granica naše zemlje takođe ćemo nastaviti da činimo sve u cilju njegovog hapšenja i u tom cilju sarađujemo sa istražiteljima Haškog tribunala", rekao je Tadić.


Tadić je istakao da ne postoji ništa što Srbija, od forimiranja nove vlade, nije učinila i što neće učiniti kako bi Mladić bio priveden pravdi.


"I to nećemo činiti zbog Evropske unije ili Tribunala, već zbog sebe i zbog politike regionalnog pomirenja", rekao je predsednik Srbije na prijemu organizovanom za predstavnike novinskih agencija članica ABNA.


On je naveo da, i pored toga što lično nije učestvovao u političkom životu Srbije u vreme ratnih sukoba, danas ima tešku obavezu da obilazi mesta stradanja, ali da je to njegova dužnost i obaveza.


Tadić je podsetio da je posetio Srebrenicu, kao i da uskoro namerava da poseti Vukovar.


"Moja je dužnost da zatvorim stranicu istorije zvanu Ratko Mladić", rekao je Tadić i zahvalio se članicama Evropske unije koje su sve prihvatile da Srbija čini sve da Mladić bude uhapšen.


ABNA-SE je asocijacija novinskih agencija Balkana i Jugoistočne Evrope, čiji su se predstavnici okupili na redovnom godišnjem skupu u Beogradu.

Tadić je dodao i da politika učlanjenja Srbije u NATO u narednim godinama nije realistična.


Podsetivši da je Srbija od 2000. godine uključena u politički proceš u pravcu integracije u NATO, predsednik Srbije je ukazao da se Srbija nakon što su države-članice NATO priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i nakon što su učestvovale u formiranju kosovskih bezbednosnih snaga našla u novoj situaciji i novoj političkoj realnosti.

Nije realistično očekivati da će Srbija pristupiti NATO u narednim godinama

On je naglasio da je posle tih koraka znatno smanjena podrška građana Srbije politici u pravcu učlanjenja u NATO.


"Politika učlanjenja u NATO u narednom periodu nije realistična", rekao je Tadić.


On je podsetio da je Srbija članica NATO programa "Partnerstvo za mir" i da je u tim okvirima moguća dalja saradnja.


Srbija s pažnjom prati i vodi računa i o inicijativi predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva o novom sistemu bezbednosti u Evropi, kazao je predsednik Tadić.


On je takođe naveo da je Srbija spremna za učešće u mirovnim misijama širom sveta i to kao pouzdan partner.

POVEZANE VESTI

Petak 29.10.2010. 18:42
jel ovo predsednik srbije ili sramota srbije.
Petak 29.10.2010. 18:48
"Moja je dužnost da zatvorim stranicu istorije zvanu Ratko Mladić: Boris Tadić"... Tadicu,kad zatvoris tu svoju "stranicu istorije" nemoj da zaboravis - pustiti vodu!
Petak 29.10.2010. 19:43
Nikada mi nece biti jasno s' kojom pamecu su glasali za njega.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online