Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 12.10.2010.
19:28
RTS A

"Za sledeću paradu izvesti trećepozivce"

Burna polemika poslanika o Paradi ponosa i nasilju u Beogradu obeležila je početak rada u Skupštini Srbije. Dok je većina stranaka tražila da se otkrije ko je organizator nereda i preispitivanje učinka policije poslanik Nove Srbije Miroslav Markićević rekao je da za sledeću Paradu ponosa na ulice treba izvesti trećepozivce.

Miroslav Markićević: Žao mi je što u nedelju nisam bio na ulici 

Predlozi zakona o vazdušnom saobraćaju i o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, koji su bili na dnevnom redu, ostali su u senci oštre polemike poslanika Skupštine Srbije o Paradi ponosa i nasilju na beogradskim ulicama.

Poslanici pojedinih opozicionih stranaka zatražili su od nadležnih organa da saopšte ko je organizator nasilja na beogradskim ulicama uoči i posle Parade ponosa, koja je održana u nedelju.

Demokratska stranka Srbije zatražila je od premijera Mirka Cvetkovića odgovor da li su tačni navodi da je Parada ponosa održana i pored procene bezbednosne službe da može doći do nereda i krvoprolića i ponovo optužila vlast da je odgovorna za nerede u Beogradu.

Liberalno demokratska partija traži objašnjenje ko su organizatori nasilja u Beogradu, ko je platio dolazak mnogobrojnih mladih ljudi iz unutrašnjosti i sa kim su povezane te osobe. Poslanici te stranke su ukazali da je u pitanju bilo političko nasilje, iza koga stoje snage koje pokušavaju da zaustave evrointegracije.

"Nećete nas ubediti da je neki mučenik iz 'Obraza' sve ovo organizovao", istakao je poslanik LDP-a Zoran Ostojić.

Poslanici LDP-a i grupe "Za evropsku Srbiju" su istakli kako se nikako ne mogu porediti i izjednačavati 5. oktobar 2000. godine sa prekjučerašnjim danom, naglasivši da je pre 10 godina u pitanju bila borba za slobodu i ljudska prava, a ne kao 10. oktobra 2010. godine za njihovo kršenje.

Poslanik Nove Srbije Miroslav Markićević je rekao da se stidi što nije u nedelju bio u Beogradu sa protvnicima Parade ponosa i rekao da sledeće godine na ulice ne treba da izađu "ova deca što čame u zatvoru, treba da izađu trećepozivci".

"Iduće godine biću na ulicama Beograda", rekao je Markićević.

Protest radikala

Poslanici SRS su izrazili nezadovoljstvo što vlast u Srbiji ne čini ništa da, kako su rekli, zaustave pokušaj ubistva lidera radikala Vojislava Šešelja u Haškom sudu. Većini radikala predsedavajuća parlamenta Gordana Čomić je izrekla opomenu, jer nisu hteli da sa skupštinskih klupa uklone transparente na kojima je pisalo "Zaustavite ubijanje Šešelja u Hagu". Šefu poslaničke grupe SRS Dragana Todoroviću izrečena je i mera oduzimanja reči.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online