Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 04.10.2010.
00:44
blic.rs A

Tadić osuo paljbu po ministrima

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić je pre početka sednice Glavnog odbora održane u subotu kritikovao rad ministara Slobodana Milosavljevića, Saše Dragina i Svetozara Čiplića.

Neće da odgovara za tuđi nerad: Boris Tadić
 

Kako piše beogradski “Blic“, Tadić je na sednici Glavnog odbora rekao da “nema nameru da snosi odgovornost za tuđi nerad“, ali nije rekao na koga misli. Daleko konkretniji i oštriji lider demokrata bio je na sednici Predsedništva stranke koja je održana pre početka sednice Glavnog odbora.


Nije tema samo Kosovo, nego i život građana

- Tadić je naveo da ne želi ljude koji umesto rešenja nude nove probleme. On je rekao da problema ima dovoljno - kaže izvor “Blica“ iz vrha DS.


On je ministrima Milosavljeviću i Draginu zaduženim za trgovinu i poljoprivredu zamerio činjenicu da postoji nestašica mleka, da postoje problemi oko ulja, kao i “lošu i nepredvidivu situaciju na tržištu“.


- Tadić je rekao da ne može samo Kosovo da bude tema već da se mora voditi računa o potrebama građana i naveo da nije zadovoljan stanjem u ekonomiji i privredi - kaže naš sagovornik.


Na teret Svetozara Čiplića, ministra za ljudska i manjinska prava, Tadić je stavio probleme oko izbora Bošnjačkog nacionalnog već.


- Predsednik je rekao da je na Čipliću da taj problem reši u skladu sa zakonom - kaže naš izvor iz DS.

Kritika u prazno, ili...

Imena Slobodana Milosavljevića, Saše Dragina i Svetozara Čiplića već duže vreme se nalaze na spisku članova Vlade iz redova DS koji ne zadovoljavaju kriterijume Tadića.

Predsednik Srbije i lider DS je najavljivao da će ocenjivati rad ministara iz svoje stranke, ali niko od navedenih još nije snosio odgovornost za svoj rad. S druge strane, premijer je takođe rekao da će tražiti da ministarstva ubrzaju rad, ali je rekao i da “tim koji dobija ne treba menjati“ pa se stiče utisak da kritike upućene na rad ministara neće imati neki veći značaj.


Plus za Jeremića, Šutanovca i Malovićevu

U one koji su dobili plus u Tadićevoj beležnici trebalo bi svrstati Vuka Jeremića, ministra spoljnih poslova, koji je dobio pohvale za rad posle odluke Međunarodnog suda pravde o Kosovu. Tadić je naveo da je imao „šampionsku sposobnost da obiđe svaku tačku planete u borbi za ostvarivanje nacionalnih interesa“ i činjenicu da je samo Honduras priznao nezavisnost Kosova.


Prvi čovek demokrata ocenio je i da su profesionalizacija vojske i odbrambena industrija veliki uspesi Ministarstva odbrane, što se pripisuje Draganu Šutanovcu. Svoje mesto među pozitivno ocenjenim ministrima dobila je i ministarka Snežana Malović za reformu pravosuđa i oduzimanje imovine kriminalcima. Na sednici Glavnog odbora Tadić je kritikovao i sporost pri izdavanju građevinskih dozvola, posebno u Beogradu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online