Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 01.10.2010.
15:43
Alo A

Miting protiv gejeva 9. oktobra

Srpski sabor "Dveri“ organizovaće u subotu 9. oktobra, dan pred održavanje gej parade, protestni skup porodičnih ljudi protiv odluke režima da dozvoli održavanje "Parade ponosa“.

Za očuvanje porodice: Sabor "Dveri"
 


"Porodični" protest počeće na platou ispred Filozofskog fakulteta, gde će biti održan koncert na kojem će nastupiti Škabo ("Beogradski sindikat“) i "Fantastična četvorka“.

Srđan Nogo, iz Srpskog sabora "Dveri“, kaže da 9. oktobra organizuju protest "protiv uništavanja porodice i za otkazivanje gej parade“.


"Vladajući režim desetogodišnjicu dolaska na vlast obeležava gej paradom. Uništili su sve, sada hoće i naše porodice. Ovo je odbrana porodice i budućnosti srpskog naroda. Odlučili smo da se okupimo dan pre da bismo izbegli zamku režima, koji bi učinio sve da nas optuži za nasilje. Ne želimo da podstičemo nasilje, već da istaknemo značaj porodice i jasno i glasno zatražimo od države da podrži porodicu i otkaže gej paradu", rekao je Nogo.

Reper Škabo poručuje da je „parada nametnuta, a za naše društvo ona uopšte nije bitno pitanje“.

„‘Parada ponosa‘ 10. oktobra trebala bi da bude događaj za ponos u istoriji Srbije“, izjavio je juče ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić, nazvavši je i tačkom „u istoriji demokratske Srbije, kojom će se kasnije svi ponositi“.


Kako je objasnio Lazar Pavlović iz "Gej-strejt alijanse", okupljanje će početi u 10 sati, a ko ne bude ušao u park Manjež do 11 časova, posle toga neće moći da prisustvuje događaju.

"Vreme planirajte fleksibilno, tako da ostanete s nama do kraja programa. Savetujemo svima da dođu gradskim prevozom ili pešice, da na sebi sve do ulaska u park ne nose nikakva obeležja 'Parade' i da za sve ostale informacije posete sajt www.parada.rs“, rekao je Pavlović.

Ovaj skup visokog rizika imaće maksimalnu podršku policije.

Petak 01.10.2010. 19:03
OBAVEZNO DOLAZIM!!!
Petak 01.10.2010. 18:28
Pogrešio je Tadić. Trebao je liderstvo u regionu po ovoj stvari da prepusti hrvatima. Al on zapeo da bude lider ...
Petak 01.10.2010. 23:10
homoseksualci i lezbejke su takođe jedna realnost srpskog društva. Nije to moda ili bolest , jer privlačnost prema istom polu postoji od kada čovek postoji na ovoj kugli. Naravno da trebaju da imaju ista prava kao ostalih. Jedna stvar mi veoma smeta : egzibisionizam na paradama kao što sam video u Parizu! To nije dobar način da se prihvate ljudske razlike i takođe veoma škodi homoseksualnom pokretu. Ta gej parada u Beogradu neće mi smetati ako je pristojna.Huligani su veća opasnost za naše društvo ! Jedno pitanje homofobama : šta ako vaš sin ili ćerka vam prizna svoju privlačnost istom polu? Mi hetereseksualci imamo 364 dana za nas, nek oni imaju jedan...Ne vidm tu nikakav problem.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online