Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 11.08.2010.
22:37
Tanjug, Srni A

Pronađeni ostaci 10 žrtava u Perućcu

Kosti koje su pronađene na srpskoj strani jezera Perućac su životinjskog porekla, dok su predstavnici BiH sa svoje strane pronašli 50 različitih kostiju, za koje se može pretpostaviti da pripadaju ostacima 10 osoba, rekao je Srni Gvozden Gagić iz Komisije za nestala lica Srbije.

Perućac

"Na četiri lokacije pronađene su kosti i utvrđeno je da su životinjskog porekla. Koliko mi je poznato, predstavnici BiH na svom delu su pronašli oko 50 različitih kostiju, a po lokalitetu pronalaženja i koncentraciji grupisanja tih kostiju oni pretpostavljaju da se radi o 10 osoba", rekao Gagić.

Prema njegovim rečima, ako se u krugu od pet do šest metara nađe četiri do pet kostiju, onda verovatno pripadaju istoj osobi.

"Osim toga, mogu to da budu kosti i nekog ranijeg perioda, ali i posleratnog, jer specifično je sa kostima iz vode da čovek ne može da daje preciznu ocenu starosti", dodao je Gagić.

On je naveo da je u ovoj fazi i sa ovim kapacitetima pretraga Perućca završena i da će eventualno biti nastavljena ako se pribavi pogodnija oprema da se pregledaju muljevite obale i da se vrše zaroni u većoj dubini.

Beogradski mediji prenose da na desnoj obali Perućca, u Srbiji, posle dvodnevnog pretraživanja, nije pronađena nijedna ljudska kost i da su srpski i kosmetski forenzičari ustanovili da su kosti koje su pronađene životinjskog porekla.


Ovu informaciju su za KIM radio potvrdili Gvozden Gagić iz Republičke Komisije za nestala lica i direktor Departmana za sudsku medicinu u Prištini Arsem Grdžaliju.
 

"Izvršili smo istraživanje i utvrdili da su pronadene kosti životinjskog porekla", rekao je Gagić.

Grdžaliju je izjavio da su uradili maksimalno sve što su mogli. "Uvrđeno je da su kosti životinjskog porekla, mada se tu stvorio veliki mulj, tako da ronioci nisu mogli dobro da vide. Potrudićemo se da savremenim aparatima ponovimo istraživanje", rekao je Grdžaliju.


Kada je u pitanju istraživanje masovne grobnice kod Raške, on je naglasio da se od toga neće odustati."Nećemo prestati sa istraživanjem grobnica na ovoj lokaciji. Krajem meseca sastaćemo se sa srpskom Komisijom za nestale i razmotrićemo šta ćemo dalje", naglasio je Grdžaliju. On je rekao da postoje informacije da tu postoji masovna grobnica sa telima 250 kosmetskih Albanaca i da će uraditi sve da se ona otkrije.

Četvrtak 12.08.2010. 01:47
"srpski i kosmetski forenzičari" Ох Боже!!! Какви црни косметски форензичари?! Да ли сте ви нормални?! Арсем Грџалију је Шиптар јб вас он... тако сте могли написати косоварски или форензичар из Реп. Косова, нема разлике, све је фалсификат А ово је посебно интересантно "On je rekao da postoje informacije da tu postoji masovna grobnica sa telima 250 kosmetskih Albanaca i da će uraditi sve da se ona otkrije." Урадиће све, па чак и подметање скелета (што им није страно), само да се открију гробнице...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online