Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 25.04.2019.
14:35
D. Dekić - Vesti A

Radi Trajković glava u torbi?

Predsednica Evropskog pokreta Srba s Kosova i Metohije Rada Trajković dobiće zaštitu srpske policije. Ona je od ministra policije Nebojše Stefanovića, zbog ugrožene bezbednosti nje i njene porodice, tražila da, kad napušta teritoriju Kosova i Metohije, dobije pratnju i zaštitu, a kako je kazala za "Vesti", očekuje da joj bude saopšteno kakav će vid zaštite dobiti.

Tanjug
Rada Trajković

Inače, Rada Trajković je pre nedelju dana u jednom tabloidu optužena da je klevetala Srbiju kod prištinskih istražnih organa u istrazi povodom ubistva jednog od opozicionih lidera kosmetskih Srba Olivera Ivanovića. Negirala je to i najavila tužbu protiv tabloida, ali i direktora Kancelarije za KiM, Marka Đurića, koji se pridružio u osudama, a te tvrdnje je potkrepio i lično predsednik Aleksandar Vučić.

Trajkovićeva je od kosovskog Tužilaštva tražila da objavi sve njene izjave i za N1 ocenila da je "crtanje mete uvod u nešto mnogo teže".

Upitana da li je tačno da je zbog nje produžen pritvor Nedeljku Spasojeviću i Marku Rosiću, osumnjičenima za navodnu umešanost u Ivanovićevo ubistvo, i da li je kao osumnjičene za ubistvo navela Zvonka Veselinovića i Milana Mihajlovića, ona je kazala je da proširenje istrage na Veselinovića i Mihajlovića "zatražio specijalni tužilac Kosova, na osnovu izjave, odnosno svedočenja lica koje je zaštićeni svedok".

Tvrdi i da je taj svedok registrovan pod brojem i šifrom i niko ne zna njegov identitet, a ona ne razume ni zašto se protiv nje vodi kampanja.

Potvrdila je da je "odmah po ubistvu dala izjavu u kancelariji specijalnog tužilaštva Kosova, ali da je tamo bila "samo da da izjavu kao i mnogi drugi koji su bili u kontaktu sa Ivanovićem, a nikako kao svedok".

Ona je rekla i da je ovih dana niko iz srpskog tužilaštva nije kontaktirao.

- Nemaju razloga da me saslušavaju jer ja nisam nikakav svedok - kazala je Rada Trajković.

Optuživala s televizije

Rada Trajković kaže da su mnogi Srbi, koji su imali komunikaciju s Oliverom Ivanovićem, pozvani posle ubistva da specijalnom tužiocu daju izjavu, između ostalih i ona. Rekla je da su na stolu specijalnog tužioca bile sve njene izjave, iz medija uglavnom.

- Bilo je i lične prepiske i moje gostovanje na dan ubistva na TV Hepi gde sam sve isto govorila da je iza zločina, u smislu organizacije i logistike, mafija sa severa Kosova - kazala je Trajković i dodala da je tom prilikom rekla i da veruje da je "umešan i deo službe bezbednosti Srbije".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online