Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 05.08.2010.
15:37
Vestionline A

Priština investira u severnu Mitrovicu

Prištinska vlada donela je odluku da izdvoji pola miliona evra za ulaganja u kapitalne investicije na severu Mitrovice, kako bi se ekonomski ojačao taj deo Kosmeta. Zamenik prištinskog premijera Hajredin Kuči je rekao da je vlada razmatrala i prosledila Skupštini predlog zakona o statusu i pravima invalida, veterana i pripadnika bivše "Oslobodilačke vojske Kosova", kao i civilnih žrtava rata i njihovih porodica.

Kosovska Mitrovica

"Cifra od pola miliona evra, koja se na sednici Vlade spominjala kao suma za kapitalne investicije u severnom delu Mitrovice, je u propagandne svrhe", rekao je za KIM radio politički analitičar iz Kosovske Mitrovice Nedžmedin Spahiju.

On je izjavio da su vlasti u Prištini ignorisale sever Kosova u poslednjih 11 godina, uključujući i južni deo Kosovske Mitrovice, koja po rečima Spahijua, ima najmanji budžet od svih ostalih većih gradova na Kosovu.


"Time su vlasti u Prištini doprinele nagomilavanju problema i umesto da pomognu rešavanje problema Mitrovice i severa Kosova oni su samo odmogli tako da cifra od pola miliona evra ne znači ništa", dodao je on.


Spahiju je ocenio da je reč o "marginalnoj cifri", koja ima samo propagandni karakter i da taj novac ne može da reši suštinske probleme na severu Kosova.


Predsednik Srpskog nacionalnog veća za sever Kosova Milan Ivanović smatra da ulaganjem u kapitalne investicije na severu, prištinska Vlada želi da pridobije pojedine Srbe i na taj način uspostavi paralelne institucije.


Pola miliona evra nije tako značajna suma s obzirom na to koliko ulaže država Srbija, rekao je Ivanović za Radio KIM, ocenjujući da to može dovesti do podele medu srpskim stanovništvom.


"Ovo je pokušaj da se na severu nađu Srbi koji bi odradili posao za njih, odnosno organizovanje izbora i uspostavljanje paralelnih institucija, gde bi metodom Srbe na Srbe izazvali punu destabilizaciju", izjavio je on.

Ivanović je napomenuo da je to pokušaj da se pojedini Srbi korumpiraju, a da bi implementacijom tih projekata došlo do podele medu Srbima i do uspostavljanja kosovskih institucija.


On smatra da Srbi sa severa Kosova to neće dozvoliti.


"Mislim da će Srbi to odbaciti, kao i pokušaj da se tim novcem proširi uticaj Prištine i oslabe naše institucije", zaključio je Ivanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online