Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 15.12.2017.
20:50
Danas A

Mršević: SPS više ne postoji, ona se utopila u SNS

"Socijalistička partija Srbije više nema ništa sa ideologijom i politikom zbog koje je osnovana, ona se potpuno utopila u Srpsku naprednu stranku i glasa za zakone i odluke koje ugrožavaju upravo ciljnu grupu zbog koje SPS i postoji", poručuje Dragoslav Mršević, dugogodišnji predsednik opštinskog odbora SPS u Obrenovcu, koji je nezadovoljan stanjem u partiji odlučio da podnese ostavku.

Tanjug
Ivica Dačić i Aleksandar Vučić (Foto: Arhiva)

"Tražili da lažemo građane zbog glasova"

Mršević, kako objašnjava za Danas, više nije mogao da gleda kako partija u kojoj je od osnivanja bez problema smanjuje plate i pogoršava Zakon o radu, te uvodi "robovlasništvo" pomoću stranih investitora. Njega je, pored svega navedenog, najviše pogodilo, kako je kazao, bahaćenje rukovodstva stranke, koje po kafanama u raznim mestima troši i po desetine hiljada evra za veče, što, kako Mršević ocenjuje, nema veze sa socijalističkom idejom.

On se prisetio jedne sednice Gradskog odbora koja je umnogome doprinela njegovoj odluci da napusti socijaliste, te govora Nikole Nikodijevića, tadašnjeg prvog čoveka beogradskog odbora SPS. Mršević tvrdi da je Nikodijević tada okupljenima rekao da je svima jasno da u SPS više ne postoji ni ideologija niti principi, da više nije bitna istina, već samo slika i predstava koja se prikazuje građanima, te da je naposletku najbitnije koliko se njome može pridobiti glasova.

- Šokantno je kada tako nešto kaže mlad čovek, koji nikada nigde nije radio, a od partije je dobio mesto predsednika Skupštine Beograda. On od ljudi koji su u SPS 27 godina zahteva da zaborave na ideologiju i principe i da prodaju laži građanima, kao SNS. To je u suštini slika i prilika politike SPS danas - ističe Mršević.

Sukob Mrševića sa centralom SPS započeo je kada je on kao predsednik Opštinskog odbora SPS u Obrenovcu, u vreme predsedničkih izbora, odbio da podrži Aleksandra Vučića i učestvuje u kampanji Srpske napredne stranke.

On je tada podneo ostavku na funkciju predsednika lokalnog odbora koju je obavljao trinaest godina, a beogradska centrala stranke na Studentskom trgu njegovim saradnicima se osvetila tako što je raspustila celokupan odbor u Obrenovcu i postavila nove, lojalne ljude.

Mršević nije vratio stranačku knjižicu jer, kako kaže, nema kome, zato što partija u koju se učlanio pre 27 godina više ne postoji. On je osnovao udruženje građana Socijalistički pokret Srbije, koji će, kako poručuje, baštiniti prave socijalističke vrednosti.

Mršević dodaje da mu nije cilj da pravi nekakav novi SPS, da se sveti i da socijalistima preuzima članstvo, već da se njegovo udruženje suprotstavi režimu koji je na vlasti i da pokuša da očuva neke ideje i principe za koje se borio skoro tri decenije.

POVEZANE VESTI

Subota 16.12.2017. 00:29
Камо среће да је тако! Титови социјалисти бацају у Дунав социјализам и стају на браник одбране социјалних права и интереса, Српског Народа у једној тржишној економији и демократији. Дунав је велики има места за многе :)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online