Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 18.09.2017.
16:44
Danas A

SNS neće imati kandidata za gradonačelnika Beograda?

Vrh Srpske napredne stranke najverovatnije odustaje od odluke da zajedno sa izborima u Beogradu bude raspisan i referendum za promenu Ustava, saznaje Danas od izvora na političkoj sceni.

A. Čukić
Siniša Mali i Aleksandar Vučić

A šta se desilo sa ostavkom Siniše Malog?

"Kampanju u ime SNS neće predvoditi jedna ličnost, koja je i kandidat za gradonačelnika, već će biti predstavljen tim za prestonicu", navode izvori.

Tim za prestonicu nastupaće kolektivno u kampanji, dok će odluka o tome ko će postati gradonačelnik biti doneta na osnovu izbornih rezultata koja ostvari SNS. Sadašnji gradonačelnik Siniša Mali ostaće na toj funkciji do raspisivanja izbora i neće se definitivno ići na opciju da se on povuče, odnosno da koji mesec pre izbora podnese ostavku.

Podsetimo, i ostavku Malog, ali i njegov ostanak do punog mandata, najavljivao je, u svojim izjavama lider SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Odlazak Malog Vučić je najavio u proleće ove godine, nakon što je gradonačelnikova bivša supruga Marija Mali objavila svedočenje o tome da joj je bivši suprug oduzeo starateljstvo nad decom koristeći svoju političku moć, da ju je fizički maltretirao, kao i da se bavi sumnjivim i koruptivnim poslovima.

Vučić: Bio sam nepravedan prema Malom

Bila je ovo jedna u nizu afera vezana za Sinišu Malog ("24 stana u Bugarskoj", Savamala i dr.) koja je okončana zajedničkim saopštenjem bivših supružnika da su se dogovorili o starateljstvu. Priča je potom nestala iz javnosti, a na nekoliko sednica Skupštine grada najavljivala se ostavka Malog, što se nije dogodilo.

Neko vreme više se u javnosti pojavljivao zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, iz samostalnog DSS, da bi se poslednjih meseci Mali vratio svojim gradonačelničkim dužnostima u punom kapacitetu. Nedavno je Vučić, gostujući na jednoj TV sa nacionalnom frekvencijom, ocenio da je Mali odličan gradonačelnik, i da je bio nepravedan prema njemu.

Prethodni izbori za Beograd održani su u martu 2014, zajedno sa vanrednim parlamentarnim, i mart 2018. je poslednji datum kada moraju biti održani.

Vesić, Krstić...

Ko će sve biti u timu SNS za gradsku kampanju, nije još izvesno. Pominje se i medijski stručnjak Nebojša Krstić, i gradski menadžer Goran Vesić, za koga se spekuliše da ima najjače ambicije da bude šef prestonice. Vesić je nedavno izjavio da se ne priprema za kandidaturu, jer je odluka o tome politička i ne donosi je on.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online