Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 11.09.2017.
18:45
D. Dekić - Vesti A

Zločinac manje zlo za Srbe?!

Srpska lista dobila je zeleno svetlo državnog vrha Srbije za ulazak u vladu Ramuša Haradinaja, a ovaj salto mortale zvaničnog Beograda direktor Kancelarije za KiM u Vladi Srbije, Marko Đurić, obrazložio je podrškom Vlade, institucija i predsednika Srbije, borbi za opstanak srpskog naroda na Kosovu.

Tanjug/AP
Sasatavio kabinet: Haradinaj ima i Srbe ministre

Očito na fonu šefa države Aleksandra Vučića koji je izjavio da kosovski Srbi mogu sami da odluče da li će podržati Haradinajevu vladu, ali da odnos Srbije prema Haradinaju ostaje isti.

- Ostaje na snazi naša jasna, nedvosmislena i snažna optužnica i poternica. Ne odustajemo od pravde za stradale i ubijene - rekao je Vučić.

Opozicija je ukazala da je vladajuća koalicija ovom podrškom u stvari podržala i čoveka koga naziva "zločincem", čije je izručenje traženo od Francuske, SNS je uzvratio optužbom opozicije za zastupanje "politike Envera Hodže i velikoalbanskog koncepta".

Vulinu nevažno

Ministru odbrane Aleksandru Vulinu je "potpuno nevažno" koga će kosovski Srbi podržati jer, kako je rekao, "nijedan od onih koji se trenutno bave politikom na KiM ne misli dobro Srbima".
- Nema razlike između Haradinaja, Tačija, Ise Mustafe ili nekoga iz Samoopredeljenja. Nijedan od njih nije čovek koji želi dobro Srbima - ocenio je Vulin.

- Srbi su u političkom smislu suočeni sa izborom između kuge i kolere, ali ako odluče da podrže vladu u kojoj će imati svoja mesta, Vlada Srbije stoji uz svoj narod - pojasnio je Đurić je posle sastanka sa Srpskom listom. Dodao je i da Srbija ni najmanje neće ublažiti nastojanja da, ne samo da Haradinaj, nego i svi drugi odgovorni za zločine budu izvedeni pred lice pravde.

Opoziciju je optužio i u osvrtu na razgovore u Briselu, rekavši da je "najveći udarac" zadat tokom prethodnih režima kada je "to prebačeno iz UN", pa nastavak dijaloga neće biti lak.

- Za nas, bez obzira na to što će ovo mnoge Albance razljutiti, Kosovo će ostati deo naše zemlje, a ti srpski predstavnici, jedini su koji imaju hrabrosti da u Prištini pred tim teroristima bivše OVK kažu da je to Srbija - zaključio je Đurić. Priključili su mu se naprednjaci optužbama na gro srpske opozicije da zastupa veliku Albaniju.

Tri ministra

U Vladi Kosova Srbi imaju tri ministra, jednog potpredsednika i šest državnih sekretara, a ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić izjavio je da vlada u Prištini zavisi od glasova Srpske liste, ali da se ova lista neće ponašati ucenjivački, već korektno i da će rešavati probleme Srba.

- DS zajedno sa koalicionim partnerima Sašom Jankovićem, Vukom Jeremićem i Dverima još jednom pokazuje da su zastupnici politike Envera Hodže i velikoalbanskog koncepta. Nakon pokušaja da upropaste Srbiju svojom pljačkaškom politikom, oni sramno pomažu Aljbina Kurtija i sve one čiji je jedini cilj da se na KiM zatre sve srpsko - naveo je SNS.

Glup, ludak i robijaš

Kada je Ramuš Haradinaj po srpskoj poternici uhapšen u Francuskoj, Srbija je tražila njegovo izručenje, a pošto do toga nije došlo, zvanični Beograd je povukao svog ambasadora iz Pariza i uveo srpskim funkcionerima tromesečnu zabranu odlaska na skupove u toj zemlji. Državni zvaničnici i tada su govorili o Ramušu Haradinaju, ističući listom da je reč o ratnom zločincu, ali dajući mu i druge kvalifikacije.
Aleksandar Vučić:
- Zločine nisam činio ja, nego on. On i njegovi ljudi su silovali žene, i Srpkinje i Albanke i Romkinje. Ubijali ih, odsecali im glave i bacali u reke.
Marko Đurić:
- Zreo za lečenje, odnosno tretman u zdravstvenoj ustanovi.
- Činio zverske zločine.
- Čovek sa poternice.
Ivica Dačić:
- Izvinićemo mu se ako ne dobije ručak u Zabeli.
- Priča uličarski kao što dolikuje zločincu optuženom za ubistvo, silovanja, ratne zločine.
- Ako mu se sviđa, Niš može da dođe tu u zatvor.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online