Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 24.08.2017.
15:44
Srna A

Vučić dečaku iz Hrvatske: Navijaj za Zvezdu ili Partizan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je decu iz Kostajnice, Rijeke i Zadarskog zaleđa, polaznike letnje škole "Sveti Sava" iz Beograda, koja su se tokom višednevnog boravka u Srbiji upoznala sa srpskom istorijom, kulturom i tradicijom.

Tanjug
Predsednik Sbrije je razgovara sa decom i postavljao im pitanja

- Došli smo da nešto više naučimo o srpskoj književnosti, jeziku i kulturi. To smo naučili obilazeći spomenike, muzeje Nikole Tesle, Ive Andrića, Beli dvor i Stari dvor, Kalemegdan i crkve uključujući i Hram Svetog Save, a obišli smo i panoramskim autobusom Beograd - rekla je petnaestogodišnja Ana Vuleta iz Rijeke. 

Ona je stojeći za govornicom sa koje se, u svečanoj sali, obraća predsednik zvaničnicima koji mu dolaze u posete, istakla da su ovakva druženja veoma važna za decu i da više nauče o Srbiji. 

Predsednik Vučić sedeo je među decom i postavljao im pitanja, a zanimalo ga je šta im se najviše svidelo u Beogradu i iz kojih su mesta došli, te objasnio da je obišao skoro sva srpska mjesta u Zadarskom zaleđu.

Sedmoipogodišnji Dino istakao je da su mu se u Beogradu najviše svideli bazen i polarni medved u Zoološkom vrtu, a odgovarajući na pitanje predsednika Srbije rekao da je naučio ćirilicu, za šta mu je obećan poseban poklon-knjiga i kolači.

Tino je nasmejao sve prisutne kada je na Vučićevo pitanje za koga navija, odgovorio: "Za Rijeku!". 

- Tino, moraš da nađeš neki veći bolji klub da navijaš - da budu Zvezda ili Partizan, malo veći klub od`Rijeke, Dinama, Hajduka- znači ili Zvezdu ili Partizan", rekao je Vučić. 

On je rekao Tinu kako računa na njega da će ubuduće da voli Beograd koliko i Rijeku. 

- Tino da ti kažem nešto, na prostoru bivše Jugoslavije, a i šire od toga, Beograd je lepši od svih ostalih gradova i to uverljivo. Veći je od Zagreba dva i po puta, skoro tri Zagreba stanu u jedan Beograd, pet Sarajeva stanu u jedan Beograd. Računam da je Beograd tvoj grad isto koliko i Rijeka i taman da voliš najviše Beograd i Rijeku - rekao je Vučić. 

Deca su u Beogradu boravila šest dana i trebalo je danas da se vrate, ali im je omogućeno da ostanu do sutra, te da večeras prisustvuju fudbalskoj utakmici Crvene zvezde i Krasnodara na stadionu "Rajko Mitić", koja se igra za plasman u Ligu Evrope.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online