Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 29.07.2017.
11:11
Tanjug A

Vučić mladima: Bavite se zanatima, biće veće plate

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je večeras mlade ljude da se bave zanatom, jer će Srbija u budućnosti imati snage da gradi još više, ali nema radnu snagu.

Tanjug
Obećava veće plate zanatlijama: Aleksandar Vučić

- Hoću da podstaknem mlade da se bave zanatima, jer će Srbija u budućnosti imati snage da gradi još više. Nemamo dovoljno radnika. Domaćini su nam rekli da su angažovali sve majstore koje imamo iz Crne Trave, Vlasotinca. Trebaju nam radnici, zanatlij - rekao je on nakon obilaska radova na izgradnji obilaznice oko Dimitrovgrada na istočnom kraku Koridora 10.

To se mora učiniti, kako je objasnio, kroz dualno obrazovanje.

- Moraće da imaju veće plate. Ne može "kancelarija" da ima tri ili četiri puta veće plate. Kada budemo mi to vrednovali na drugačiji način nećemo imati problema sa radnom snagom - rekao je Vučić.

Pomenuo je i primer Švajcarske, gde, kako kaže, ne završavaju svi fakultete, a zanatlije imaju veće plate, jer je takva potražnja.

- Danas se školujete ceo život. Naporan rad zahteva veću platu i veća primanja - poručio je Vučić.

Tanjug
Nema pauze: Radovi na Koridoru 10

Istočni i južni krak Koridora 10 do kraja godine

Predsednik Srbije rekao je i da će istočni i južni krak Koridora 10 biti završeni do iduće sezone i izrazio očekivanje da će Srbija imati bolje puteve nego što postoje na zapadu i istoku. On je, nakon obilaska radova na izgradnji obilaznice oko Dimitrovgrada na istočnom kraku Koridora 10, kazao da će ta deonica biti završena do kraja godine, izuzev tunela Bancarevo, gde će radovi potrajati nakon toga još tri do četiri meseca.

Istakao je da će Srbija izgraditi i obnoviti autoputnu infrastrukturu.

Simos Panagijotis direktor kompanije "Aktor", koja izvodi radove, najavio je da će istočni krak Koridora 10 u potpunosti biti gotov do maja iduće godine.

- Napadnite Bancarevo kao i ovo ovde. Gotovo sve će btii završeno do kraja godine, samo taj mali deo tunela Bancarevo biće završavan tri do cetiri meseca nakon toga - rekao je Vučić.

Kazao je da je imao priliku da prvi put prođe novim putem od Pirota do Dimitrovgrada, i da je video da je put kao u Švajcarskoj.

- To je put kao strela, bolje izgleda nego u Švajcarskoj - konstatovao je Vučić, pohvalivši za to rad Vlade, ministarke Zorane Mihajlović, ali i trud Zorana Babića, za kojeg je kazao da je čovek koji stalno vrši pritisak koji daje rezultate.

Tanjug
Obišao radove, zadovoljan viđenim: Aleksandar Vučić

Kako kaže, ponosan je što je večeras obišao radove, dodajući da je to jedno od najlepših gradilišta, ali na kojem je teško radio veliki broj radnika 15 sati dnevno, sa 13 bagera, tri buldožera, 30 kamiona.

- Ovo je ono što smo čekali da vidimo deceeijama - kaže predsednik Srbije, dodajući da nakon ove deonice ostaje još 12 teških kolometara vezanih za tunel Bancarevo.

Ocenio je da je završetak ovog puta velika stvar za pirotski i nišnavski okrug, dodajući da će ta infrastruktura dovoditi više investitora i turista u našu zemlju.

Ukazao je da će posle toga postojati kompletna autoputna mreža od Hrvatske ili Mađarske do Bugarske.
- Svako ko ulazi u Srbiju moćiće da vidi naše dobre puteve - podvukao je Vučić.

Najavio je s tim u vezi da će sledeće godine biti u potpunosti obnovljeno i 27 kilometara autoputa od ulaska iz Hrvatske u Srbiju.

- Taj put će biti kao pista. Odakle god se bude ulazilo u Srbiju moći ćete da vidite koliko su nam kvalitetni putevi - poručio je on.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online