Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 11.06.2017.
14:11
Z. Marjanović - Vesti A

Emocije bez granica: Sudbina spojila Indijca Šona i Srpkinju Vesnu

Putujući Srbijom, osim što može da vidi lepotu od Boga datu, čovek susreće i mnoge neobične osobe sa još nesvakidašnjijim sudbinama koje može da izrežira samo život. Jer, ko bi mogao i da pomisli da će u selu Ljubiš na Zlatiboru sasvim slučajno biti u prilici da upozna Šona i Vesnu Guptu koji u društvu svoje velike porodice odmaraju u beskajnim prostorima planine, u čistoj vodi i vazduhu koji posle letnjeg pljuska miriše na ozon. Ali, desilo se u selu Ljubiš na Zlatiboru i to u jednom od vajata porodičnog domaćinstva Boškova voda koje se već godinama bavi seoskim turizmom.

Z. Marjanović
Idila u Srbiji: Šon i Vesna Gupta sa Vukom, Dunjom i njenom drugaricom

- Nisam mogao ni da sanjam da ću živeti u Srbiji, ali, čovek hoda putevima koji su mu određeni. Ja sam Indijac po poreklu, ali sam rođen u Njujorku gde sam završio arhitekturu. Prelomni trenutak u mom životu bila je svadba u Kejptaunu, u Južnoafričkoj Republici, gde sam bio gost, a među gostima je bila i Vesna. Onog trenuka kada sam je ugledao, i pre pravog upoznavanja, znao sam da je ona žena mog života. Između nje i mene je proradio nekakav fluid koji nas je spojio, a svee ostalo je jedna lepa životna ljubavna priča.

- Vesna je predložila, a ja sam prihvatio, i nisam pogrešio, da život nastavimo u Srbiji - objašnjava Šon Gupta kako je vođen ljubavlju napustio Njujork i svoj dom našao u selu Donja Dubona kod Smedereva gde je Vesna rođena.

Otac birao imena

Kad su se deca rodila o njihovim imenima je odlučio Šon koji je, između ostalog, zaljubljenik u rakiju dunjevaču, ali ne u preteranim količinama.

- Ćerki smo dali ime Dunja, ali ne samo dunjevače radi, već zato što na mom maternjem jeziku to ime znači "svet". To je na neki način simbolično ime koje određuje ćerkina buduća interesovanja i želju da upozna svet. O imenu sina nisam nijednog trenutka razmišljao jer mu najbolje stoji ime Vuk - objašnjava Šon Gupta.

Ono što se desilo Šonu prilikom susreta, identično je osećanjima koja su se rodila i u Vesninoj duši.

- Završila sam studije u Londonu i magistraturu iz oblasti zaštite životne sredine, ali je presudna u mom životu bila svadba moje drugarice u Kejptaunu gde sam srela Šona. Kad se sretnu srodne duše, onda je sve jednostavno i lepo i život postane pesma krunisana, u našem slučaju, rađanjem ćerke Dunje i sina Vuka. U početku sam se malo pribojavala kako će se Šon, momak iz Njujorka, prilagoditi životu u Srbiji, ali vrlo brzo sam shvatila da nema razloga za strah. Moja porodica i naše okruženje je prihvatilo Šona kao svog, bez obzira što je Indus i što pripada drugoj kulturi, ali i Šon se neverovatno brzo prilagodio životu u Srbiji i sada je omiljen u društvu. Jednostavno, nema toga što mu se ne dopada - od mentaliteta ljudi, hrane, rakije dunjevače, a koliko je oduševljen lepotom prirode, nemam reči da na pravi način dočaram. Često sa decom putujemo Srbijom kako bi je Šon što bolje upoznao, a on upija tu lepotu i iz dana u dan Srbiju sve više smatra zemljom iz svoje mašte - objašnjava Vesna Gupta.
 

Z.Marjanović

Zadovoljni svekar i svekrva

Vesna i Šon na Zlatiboru nisu boravili sami. Sa njima u lepoti planine uživaju i Šonovi roditelji Gopal i Suzan Gupta koji su, kao i njihov sin, oduševljeni Srbijom i često su gosti u kući svog sina i snahe.

- Često posećujemo porodicu našeg sina i vidimo da je od početka srećan, a kako vreme prolazi, sve je srećniji što nas roditelje čini radosnim. Još smo srećniji nakon rođenja unuke Dunje i unuka Vuka, i sve smo više vezani za njih. Sada, kada smo upoznali Srbiju, znamo da naš sin nije pogrešio i da je napravio pravi izbor - ističu Gopal i Suzan.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online