Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 05.06.2017.
08:29
Vestionline, Tanjug A

Šta je Vučić tačno rekao Tačiju u Brdu kod Kranja?

Samit lidera regiona u Brdu kod Kranja protekao je u znaku još jedne provokacije kosovskog predsednika Hašima Tačija i žestoke replike predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a današnji "Blic" u celini prenosi šta je tačno predsednik Srbije rekao Tačiju.

Tanjug
Na Samitu Brdo Brioni

"Blic" podseća da je do oštre diskusije došlo iza kulisa nakon Tačijevog izlaganja u kome je, između ostalog, rekao da "Srbija nije spremna za EU jer ne priznaje Kosovo" i da ne može da zamisli "da EU u svoje članstvo primi Srbiju pre Kosova". 

Iako Vučić nije hteo javno da odgovori na ovu žaoku iz Prištine, to je učinio mimo medija pred gostom ovog skupa, predsednikom Nemačke Frank-Valter Štanmajerom, navodi beogradski list:

- O čemu ti pričas? Pa vi hoćete za premijera čoveka koji je bio optužen za najteže zločine, a svi svedoci pobijeni. Nezavisnost ste dobili posle NATO agresije bez referenduma i nisu vas svi priznali. Pet evropskih zemalja vas još ne priznaje. Vi za nas niste nezavisna država. I vi ne slušate šta Srbija govori i kažete da nemamo evropski pristup jer nećemo da priznamo Kosovo. Za razliku od vas koji za premijera kandidujete onoga.... ja sam rekao u skupštini da se Srbija mora odreći svojih mitova, zbog budućnosti ne samo Srba, već i Albanaca na Kosovu i Metohiji.

Zatim se predsednik Srbije dotakao i ratohušačke, odnosno nacionalističke politike u regionu. 

- Ti si, Hašime, govorio o velikoj Albaniji, ne ja. Jonuz Musliju takođe. Javno o tome govorite, a Brisel ne sme da kaže ko je to govorio, nego kažu smanjite svoje izjave. Imali ste jednu obavezu i niste je ispunili, a to je Zajednica sprskih opština, mi sve ispunili, telefonski broj, sudije, tužioci... sve. Vi? Ništa jer ste imali podršku najvećeg broja zemalja Evropske unije - rekao je Vučić. 

Predsednik Srbije nije štedeo reči ni kada se radi o spoljnim faktorima. 

- Vaš je problem što ne umete ni ruku da prihvatite. Vidim kooordiniranu akciju ljudi iz američkog kongresa i vaših ekstremista. Da imate 30 odsto Albanaca, u Crnoj Gori ni kamen na kamenu ne bi ostao, a mi od njih ništa tražili nismo. Nađi mi nekoga u regionu ko će da razgovara sa Haradinajem da ne proguta knedle. Toliko o demokratiji - zaključio je Vučić. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online