Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 04.06.2017.
13:34
Vestionline, Tanjug A

"Neki imaju pretenzije ka Srbiji, ali neka znaju - odgovorićemo na svaku pretnju!"

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas da Srbija želi mir i stabilnost, ali je spremna da najoštrije odgovori na svaku pretnju.

Tanjug
Srbija za mir i stabilnost, ali če odgovoriti na svaku pretnju: Nebojša Stefanović

- Neki imaju pretenzije prema našoj zemlji, pa čak i prema ovom gradu. Ali moraju da znaju da su bedemi ovde čvrsti i da je srpska policija snažan štit svom narodu od svakog ko se drzne da pomisli da je Srbija plen i da nema dovoljno snage. Mi želimo mir i stabilnost, ali smo spremni da najoštrije odgovorimo na svaku pretnju. I to je jasna poruka koju šaljemo - rekao je Stefanović na obeležavanju dana policije u Nišu.

Nema te grupe koja se ne plaši naše policije

On je rekao da posle tri godine na čelu tog ministarstva može da kaže da je najvažnije to da zbog ozbiljnog i predanog rada i iskazane hrabrosti pripadnika MUP-a svaki građanin u Srbiji zna ko god da je počinio neko krivično delo i prekršio zakon nije zaštićen.

- Nema kriminalaca koju mogu da se osećaju sigurno dok diluju drogu, pljačkaju ljude, uzimaju njihovu imovinu ili planiraju da nanesu zlo našoj deci. Nema kriminalnih grupa koje ne osećaju strah od policije. I nema onih koji se osećaju lagodno dok planiraju svoja zlikovačka dela - rekao je Stefanović.

On je podvukao da policija u svakom kraju naše zemlje ima ozbiljne akcije kojima se kriminalci iz najopasnijih klanova privode pravdi. 

- Danas oni strahuju od policije i od države koja ima volju i snagu da se sa njima obračuna - ocenio je.

Kako je rekao uprkos pokušajima mnogih da ospore rezultate policije i požrtvovanje ogromnog broja ljudi, istina ih demantuje. Umesto da poštuju rad i posvećenost policajaca i sve što je urađeno na očuvanju sigurnosti građana, neki ovih dana pronalaze samo loše reči za rad ovih mladića i devojaka u uniformi.

- To im neću dopustiti. Kao što naš predsednik Aleksandar Vučić voli da kaže - "Na kraju je jedino važnan rezultat" - poručio je ministar.

Bolji rezultati u svim segmentima

On je podvukao da gotovo da nema oblasti u kojoj rezultati nisu bolji, a u mnogim segmentima napredak je i iznad 20 odsto.

- Preuzimajući dužnost najavio sam odlučnu borbu protiv narko-trafikinga i organizovanog kriminala. Za tri godine zaplenili smo više od 10 tona narkotika. To je deset tona droge manje na ulicama naše Srbije, u školskim dvorištima, među našom decom. Uhapsili smo više od 400 ljudi koji su pripadnici čak 58 organizovanih kriminalnih grupa - naveo je Stefanović. 

On je precizirao i da je ukupan kriminal za tri godine, naspram prethodnog perioda, smanjen  za 7,5 procenata, odnosno za 25.000 krivičnih dela, za 23 odsto manje je teških krađa, razbojništva za četvrtinu, a maloletnički kriminal je u padu od 22 procenta. 

- U uporednom periodu imamo i 65 ubistava manje - rekao je Stefanović i ukazao da ti rezultati govore da je za te tri godine urađen dobar posao.

- Dokazali smo da je policija garant stabilnosti i bezbednosti. Očuvali smo sigurnost i potvrdili da smo među najboljima u regionu - podvukao je on.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online