Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 20.04.2017.
12:04
Vestionline A

Skupština Beograda: Božović mahao fantomkom, Nikodijević mu oduzeo reč

Šefu odborničke grupe Demokratske stranke u Skupštini Beograda Balši Božoviću oduzeta je reč na današnjoj sednici skupštine glavnog grada dok je obrazlagao zahtev za utvrđivanje činjenica i odgovornosti za rušenje zgrada u četvrti Savamala pre godinu dana.

www.mc.rs
Balša Božović (Foto: Arhiva)

Božović je tokom obrazlaganja zahteva za skupštinskom govornicom iz džepa izvukao fantomku i rekao da će ona ostati simbol Beograda zbog nerešavanja slučaja rušenja objekata u Savamali 24. aprila prošle godine.

Božović je na početku sednice zatražio da se vrh gradske vlasti izjasni ko je, kada i na koji način organizovao, pripremao i rušio objekte u Hercegovačkoj ulici. On je rekao da je to sve rezultiralo sramnim ponašanjem tužilaštva, policije i vrha gradske vlasti.

- Posebno je zabrinjavajuće što je brisanje iz katastra učinjeno mnogo ranije, što govori da su republički organi umešani u ovo krivično delo - rekao je Božović i dodao da je akcija sprovedena koordinisano i bahato.

Prema njegovim rečima, loše je što se taj slučaj rešava na ulicama - protestima građana, a ne rešavaju ga institucije. Božović je kazao da aktuelna, naprednjačka, gradska vlast izgubila legitimitet.

Predsednik Skupštine Nikola Nikodijević izrekao je prvo Božoviću opomenu. Zatim mu je izrekao i drugu opomenu, "zato što pravi performans", i naložio mu da napusti govornicu.

- Molim vas da svoj odevni predmet vratite u džep i napustite govornicu - rekao je Nikodijević.

Odbornici su odbacili predlog da se zahtev odborničke grupe Demokratske stranke uvrsti u dnevni red sednice.

U noći posle parlamentarnih izbora u Srbiji, 24. i 25. aprila 2016. godine, u Hercegovačkoj ulici u Beogradu maskirani ljudi su bagerima porušili nekoliko objekata, maltretirali i vezivali ljude i oduzimali im mobilne telefone.

Građani su pozivali policiju, ali ona nije došla. Istraga tog slučaja tapka od tada u mestu.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je juna 2016. rekao da "iza toga stoje najviši organi u Beogradu", dok je bivša supruga gradonačelnika Beograda, Marija Mali u intervjuu "Mreži za istraživanje kriminala i korupcije" (KRIK) rekla da je Siniša Mali organizovao rušenje u Hercegovačkoj ulici, u Savamali.

Vučić je polovinom februara rekao da je "vrlo teško da Siniša Mali još dugo bude na tom mestu" - gradonačelnika, ali i da neće da "učestvuje u hajkama i harangama.., To ćemo da radimo onda kada mi mislimo da je vreme za to".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online