Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 08.04.2017.
12:59
Tanjug, Vestionline A

Vulin: Srbi ne mogu biti taoci braće Haradinaj

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin zatražio je u subotu od međunarodne zajednice da reaguje povodom pretnji Dauta Haradinaj, brata Ramuša Haradinaja, da ukoliko njegov brat bude izručen Srbiji, Srba neće biti na Kosovu i Metohiji, navodeći da Srbi ne mogu biti ničiji taoci, pa ni braće Haradinaj.

A. Čukić
Aleksandar Vulin apeluje na Međunarodnu zajednicu da zaštiti Srbe na Kosovu

Vulin je u subotu u Novom Sadu rekao i da je Daut Haradinaj, izjavio ono što na žalost, misli velika većina predstavnika političkog života u Prištini.

Vulin je komentarišući izjavu Dauta Haradinaja rekao da većina političara u Prištini smatra da su Srbi smetnja na KiM, da proces etničkog čišćenja nije završen i da se prema Srbima na KiM mogu odnositi kao prema nekakvom predmetu ucena.

On je naglasio da traži od međunarodne zajednice da brzo reaguje i da ne dozvoli da prolaze dani kada se izgovaraju takve reči i kada se ozbiljno ugrožava bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji.

- Srbi ne mogu biti taoci nikoga i ničije politike, pa ni braće Haradinaj. Država Srbija će pažljivo pratiti šta se govori i šta se radi na prostoru Kosova i Metohije i upozoravamo sve da vrlo vode računa da Srbi na KiM nisu sami i nezaštićeni i da ne mogu biti predmet ničijih ucena ni taoci ničije politike - rekao je Vulin.

Dodao je i da moli međunarodnu zajednicu da vodi računa o svom mandatu i o svom autoritetu i da se vrlo brzo oglasi i ogradi od takvih izjava i da u najkraćem roku stavi do znanja da je njen cilj da sprovede svoj mandat a to, kako je kazao, znači vladavinu prava na prostoru Kosova i Metohije.

- Ne može Srbima da se preti etničkim čišćenjem zato što se ovaj ili onaj sud opredeljuju prema nečijoj ulozi u ratovima i nečijim ratnim zločinima. Uostalom, da nije bilo Haradinaja i da nije bilo ratnih zločina ne bi se ni osnivao Sud za ratne zločine OVK - naglasio je Vulin.

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova, Daut Haradinaj, u emisiji InfoBox RTV Dukađini, zapretio je i ratom ukoliko njegov brat Ramuš bude izručen iz Francuske u Srbiju, preneo je prortal Kos sev.

Kako se navodi, on je rekao da, ukoliko međunarodna zajednica želi Kosovo bez srpske zajednice, onda neka ga izruče.

- Mogu da nas ubace u rat, ništa drugo. Ne znam za druge, ali ja znam za sebe - ako oni naprave grešku i učine to (izruče Ramuša Haradinaja), onda budite spremni za ozbiljnije teme. Ako želite etničko Kosovo bez Srba, onda hajde da se šalimo - rekao je on, prenosi Kos sev.
   

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online