Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 29.03.2017.
09:25
alo.rs A

Joška optužuje: Tomo, ukrali ste Titovo blago!

Titov unuk Joška Broz otvoreno je optužio još aktuelnog predsednika Srbije Tomislava Nikolića da je učestvovao u krađi blaga koje je bilo položeno u sefu nekadašnjeg jugoslovenskog maršala.

A. Čukić
Traži istinu o Titovom blagu: Joška Broz

Naime, "depo 555", odnosno Titov sef u Narodnoj banci Srbije, otvoren je još u aprilu 2013, a tada je predsednik Nikolić oformio tročlanu komisiju kako bi se popisale stvari koje su tom prilikom pronađene. Na čelu komisije bio je Nikolićev savetnik Oliver Antić, a osim njega tu su bili još Milorad Simić i Nenad Jevremović. Interesantno je da otvaranju sefa nije prisustvovao niko od članova porodica Broz i Karađorđević, koji takođe polažu pravo na neke predmete za koje se sumnja da su tu bili zaključani još od 1980.

- I dalje ne znamo šta su pronašli u sefu, a verujem da su stvari koje su bile vredne pokradene. Nije ni čudo što predsednik Nikolić ćuti o tome i ne želi da otkrije ništa, jer ako možete da ukradete stvari iz muzeja, zašto ne bi nestale i neke stvari iz sefa? Ko zna na kojim destinacijama će to sve da završi i na čijim računima. Pa kako je moguće da su otvorili sef bez prisustva članova porodice ili naših advokata? Znači, želeli su da po svaku cenu sakriju šta su unutra pronašli - tvrdi Joška za "Alo!".

O tome hoće li od novog predsednika Srbije koji će na toj funkciji naslediti Nikolića zatražiti da mu otkrije šta je njegov deda držao u sefu, Joška Broz kaže:

- Videćemo kada dođe novi predsednik. Već četiri godine tražim od Tomislava Nikolića da otkrije šta su pronašli, pa ništa. Znači da je umešan u sve - završava Joška.

Interesantno, većina stvari, po nalazu veštaka koji je 2013. popisivao predmete, pripada porodici Karađorđević, koja takođe ne zna ništa o predmetima koji su pronađeni u Titovom sefu.

Šta je, navodno, nađeno u sefu

* 29.366 kilograma zlata u polugama i prahu

* 2.663 zlatnika i dukata

* 1.271 komad numizmatičkog novca

* 26.219 američkih dolara

* 36.000 nemačkih maraka

* 149 komada nakita (pripadalo porodici Karađorđević)

* plavi safir Romanovih

* 18 kompleta posuđa od srebra

* 83 komada dugmadi za manžetne, kutije za cigarete, medaljoni, privesci i značke...

POVEZANE VESTI

Sreda 29.03.2017. 11:14
nema veze sada kakav je bio copavi shtakor nego gde je to blago sada?od kako je otvoren sef niko nista kao ne zna ,totalni muk ko sto je totalni muk i o trepci nego da ubacim nesto..glasanje pocinje 2 aprila a francuska treba 2 -3 aprila valjda da donese presudu o izrucivanju tacija Srbiji,cista podudarnost u datumima,jes malo sutra
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online