Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 01.01.2017.
18:01
A. Vučićević - Vesti A

U Srbiji uvek može luđe

Protiv crnila koje nas okružuje, i nemaštine u kojoj dočekujemo još jednu novu godinu, Srbi se bore onako kako najbolje umeju, humorom. To je razlog zašto je sajt njuz.net koji se bavi aktuelnim temama na satiričan način popularan kod velikog broja građana Srbije. "Vesti u ogledalu", kako to zovu u redakciji Njuza, ili bolje rečeno izmišljene vesti inspirisane događanjima u zemlji, postale su pravi hit među starima i mladima. Pojedine medijske kuće su čak "nasele" na njihove vesti, pa su ih preuzimali i objavljivali kao istinite.

V. Sekulić
Marko Dražić i Nenad Milosavljević
I udruženje Novinara Srbije prepoznalo je kvalitet, pa im je dodelilo nagradu "Dimitrije Davidović" za uređivačku politiku 2011. godine. Iza ovog sajta krije se ozbiljna ekipa novinara, koja vredno iz dana u dan obraduje svoje verne čitaoce. Reporteri "Vesti" posetili su redakciju Njuza i razgovarali sa novinarima Markom Dražićem, Nenadom Milosavljevićem, Banetom Grkovićem i Viktorom Markovićem o aktuelnim temama. Atmosfera radna, dok ih sa zida nadgleda slika aktuelnog predsednika Srbije. Kako kažu, bez njega ništa. U pauzama vole da igraju pikado, a trenutno je kao glavna meta slika Boška Obradovića. Svi oni saglasni su u jednom - ljudima nedostaje da se aktuelne teme obrade na drugačiji, humorističan način, i da je to razlog zašto su toliko popularni.
 
Koje ličnosti i događaji su obeležili 2016?
MARKO: Prvih pet mesta zauzima naš premijer Aleksandar Vučić. Njemu nema konkurencije. A kada je reč o događajima, onda definitivno parlamentarni izbori, koje smo imali i prošle, i ove, a imaćemo ih i sledeće godine. Svaku godinu obeleže izbori koji se održavaju jednom u četiri godine.
 

Štap za Nikolića

Koji bi poklon bio za predsednika države?

MARKO: On ne čita baš previše, pa ako mu poklonimo knjigu, to ne bi imalo nekog efekta. Njemu bismo poklonili ganc nov mandat i novi lepši štap, sa srpskim motivima, da još bolje đuska u narednoj godini.

Šta bi se našlo u novogodišnjem paketiću koji biste poklonili premijeru?
MARKO: Poklonio bih mu knjigu koju smo mi izdali. Tu smo obrađivali istoriju od biblijskih vremena pa do 20. veka, u kojoj između ostalog vidimo kako je Mojsije obećavao narodu bolji život za dve, do tri godine, a takođe i o tome kako je još u to doba počela izgradnja koride na vodi.
NENAD: Naš premijer je skroman čovek. On sigurno ne priželjkuje poklone. Verujemo da će Novu godinu dočekati skromno, na konferenciji za novinare, jer je to mesto gde se on najbolje oseća. Verujem da će Pink pokrenuti novi kanal Pink Vučić. Tu će gledaoci moći da gledaju sve što i na glavnom kanalu Pinka, samo će biti prilagođeno tematici kanala. Možemo očekivati emisije poput "Sve za ljubav Vučića" ili "Jutro sa Jovanom, Srđanom i Aleksandrom". To je sjajan novogodišnji poklon za gledaoce.
Kakva su očekivanja od Vlade?
NENAD: Najbolje bi bilo da ne rade ništa.
MARKO: Ova Vlada je postavila visoke standarde u 2016. godini. Drugi deo, dakle, mora biti još luđi od prvog dela. Ako je Vučić primao građane od pet, sada će morati od četiri ujutru. Ako nije išao u toalet 14, sada će morati da ne ide 15 sati. A i njegovo radno vreme će porasti na 25 sati dnevno. On je postavio sebi visoke ciljeve i neće mu biti lako da ih odbrani. Ne sumnjam ja u njega.

NENAD: Mogli bi, na primer, da organizuju neki odlazak sličan onom boravku u kasarni, ali da bude ekstremnije. Da odu na primer na Staru planinu, pešice naravno, da spavaju u šatorima, a da građane primaju od tri ujutru. Ima tu još prostora za manevar. Možda ih umesto građana poseti medved, ali članovi vlade ne treba da brinu, jer sam siguran da bi ga Vučić savladao. Takođe, bilo bi interesantno da Vučić kao predsednik Demografskog saveta Srbije upada u spavaće sobe građana i nadgleda pravljenje dece kako bi rastao natalitet. To bi bio sledeći korak u njegovoj vladavini.
 
Kako komentarišete Radulovićev nastup sa gitarom u skupštini?
MARKO: Praksa je pokazala da svaki političar koji se lati gitare ima super karijeru. On je dakle krenuo odličnim putem. Ja uskoro očekujem saradnju sa Kikijem Lesandrićem ili sa Đorđem Davidom.
 
Šta će Srbiji doneti povratak Bogoljuba Karića?
MARKO: Kada se Šešelj vratio delovalo je da luđe ne može da bude. Nije izgledalo kao da ima prostora za novi apsurd, ali u tom času stiže Bogoljub. Sigurno možemo očekivati mahanje salatom, gitarama. Kažu da Srbiji preti odliv mozgova, a kao što vidite na primeru Šešelja i Karića, vidimo da imamo ozbiljan "doliv" mozgova.
 
Da li će srpski radnici živeti bolje?
NENAD: Verujem da će premijer obezbediti da radnici budu maltretirani po najvećim svetskim standardima. Može se na primer vikanje ograničiti na visinu od 70 decibela, a fizičke kazne da se primenjuju samo ako radnik pokuša da neovlašćeno ode u toalet. Tako će radnicima konačno biti vraćeno dostojanstvo.

Čija slava je obeležila proteklu godinu?
NENAD: Logično je da Sveti Nikola, kao najpopularnija srpska slava, ponese ime najpopularnije srpske pevačice i promeni ime u Cecina slava. Verujemo da će, kada je uspela da napuni Marakanu i Ušće, Ceca uspeti da privuče i ljude u crkve. Znate uostalom, kako se kaže za Svetog Nikolu, pola Srbije ide kod Cece na slavu, a druga polovina čita o tome kako je bilo na Cecinoj slavi.
 
U kojem pravcu ide srpski sport?
MARKO: Srpska vlada je nagradila naše vaterpoliste letom od 32 sata u povratku s Olimpijskih igara, za razliku od odlaska kada su putovali čak 33 sata. Medalja je podstrek za našu vladu da nastavi da ne ulaže u sport.
 
Šta biste sebi poželeli u Novoj godini?
NENAD: Da vlada nastavi da nas inspiriše. Paradoksalno, što je narodu gore, to su luđe vesti a nama inspiracija ne manjka onda. Verujemo, nažalost, da u 2017. neće manjkati inspiracije.

Počeli na Fejsbuku

Njuz.net počeo je svoj život kao Fejsbuk stranica koju je osnovao Dejan Nikolić po ugledu na američki "The Onion". On je sam u početku pisao tekstove. Kasnije, oktobra, 2010. lansiran je dobro poznati sajt njnjnj.njuz.net . Mnogo puta su nagrađeni za značajan doprinos srpskom novinarstvu. "Share" konferencija je 2011. dodelila Njuz.netu nagradu za aktivizam na društvenim mrežama. Njuz je dobitnik i tri nagrade Njebfesta u kategorijama zabava 2011. i 2012, i nagradu za najbolji sajt 2011. Časopis "PC Preš" je na svojoj tradicionalnoj godišnjoj listi 50 najboljih srpskih sajtova proglasio Njuz.net najboljim sajtom u domenu zabave za 2010. i 2011. godinu. U saradnji sa Zoranom Kesićem, ekipa Njuza autor je emisije "24 minuta" sa Kesićem.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online