Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 14.11.2016.
22:30
B. Miličić - Vesti A

Ni rat loptu nije zaustavio

Malo je sela u opštini Brod u Republici Srpskoj koja su ostala uporna u čuvanju i negovanju sportske tradicije, kao što je to slučaj u Donjem Liješću, koje pripada Mesnoj zajednici Liješće, pre rata jednoj od teritorijalno i po broju stanovnika najvećih mesnih zajednica.

B. Miličić
Kosto Kostadinović, Branko Grabovac, Rade Zarić i Pero Grabovac


Tamo se punih 30 godina redovno održava fudbalski turnir, koji se po rečima ovogodišnjih organizatora nije zaustavljao ni u ratnim godinama.

Pored igrališta organizatori su ove godine montirali šator pod kojim je bilo preko stotinu učesnika i gostiju jubilarnog fudbalskog turnira u Donjem Liješću, a među njima bio je i načelnik opštine Brod Ilija Jovičić sa opštinskom delegacijom.

Ovogodišnji prvi čovek organizacije turnira Branko Grabovac je na početku svečanosti povodom tri decenije ovog seoskog sportskog događaja pozdravio goste i učesnike i podsetio na početke tradicije koja se neguje dosta dugo.

Svirka i bogata trpeza

Uz bogatu trpezu koji su pripremili ovogodišnji organizatori, ali i sponzori ove manifestacije, nastavljeno je druženje uz podsećanje na ljude, događaje i zgode od pre 30 godina pa sve do danas. Naravno, nije moglo proći ni bez svirke i pesme za šta su se pobrinuli Pejo Jaćimović i Vlajko Vudrag.
Branko Grabovac je u ime organizatora ovogodišnjeg turnira i obeležavanja njegovog jubileja uručio zahvalnice trojici pojedinaca koji su se posebno angažovali ove godine. To su Kosto Kostadinović, Pero Grabovac i Rade Zarić.

- Naš fudbalski turnir na Josu traje punih 30 godina, a zanimljivo je da nije prekidan ni u vreme ratnih dešavanja i po tome je izuzetak. Zbog toga smo zahvalni svima koji su započeli turnir u malom fudbalu na Josu i koji su ga podržavali i organizovali - rekao je Grabovac.

Grabovac je pomenuo imena Danila Žarića, Branka Topića, Tome Žarića, Momira Jokanovića kao osnivača ovog turnira i pozvao sve učesnike i goste da minutom ćutanja odaju poštu njima, ali i svim drugim učesnicima ovog turnira koji više nisu među živima.

Među gostima bilo je i predstavnika iz drugih brodskih sela i mesnih zajednica, a posebno su pozdravljeni Vlado Čerek, ugostitelj koji je na svečanost doveo dvojicu nastavnika sa Kosova i Metohije koji su u brodskoj opštini boravili sedam dana sa grupom od 70 svojih učenika.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online