Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 05.11.2016.
21:10
alo.rs A

Evo šta je Vučić poručio neprijateljima

Premijer Vučić poručio da će u narednim danima govoriti o događajima u Jajincima. Rekao je da je zadovoljan kako je protekla poseta Rigi, i da je Srbija uradila mnogo.

Tanjug
Svima ću odgovoriti uljudno: Aleksandar Vučić

Premijer Aleksandar Vučić koji boravi u Rigi večeras je pričao o potpisanim ugovorima sa Republikom Kinom, ali i o tome da će uskoro pričati o napadima na njega i njegovu porodicu.

On je istakao da je Srbija do sada uglavnom sve projekte sa Kinom sprovela u delo i da su iskustva u toj saradnji bila odlična.

- Saradnja u oblasti infrastrukture, poslovna saradnja i veće prisustvo kineskih investitora u Srbiji rezultat je nase saradnje. Veoma smo zadovoljni ulogom kineske strane u poslovanju Železare Smederevo - zaključio je premijer.

Takođe je ukazao da je na Samitu potpisano više važnih ugovora. Vučić je, gostujući na RTS rekao da će radovi na izgradnji obilaznice oko Beograda početi odmah.

- Za jedan deo već imamo odobrene kredite, za neke ćemo čekati još šest meseci - rekao je Vučić.

On je rekao da je Srbija, poređujući se sa drugim zemljama, najviše posla obavila u Rigi.

Molio sam i nastaviću da molim

Dodao je i da je sa Li Kećangom razgovarao o RTB Bor.

- Molio sam ga i nastavio nastaviću da ga molim za RTB Bor. Moj posao je da tamo gde ne možemo biznisom da privučemo nekoga, da iskoristimo svoju političku poziciju koja je dobra i zamolimo naše prijatelje da nam pomognu - rekao je Vučić i istakao da je Kina ta koja je postavila Železaru Smederevo na noge.

- Mislim da imamo šansu da ubedimo naše prijatelje da nam pomognu - istakao je premijer i dodao da imamo resurse za još 50 godina.

On je najavio da će od Kine tražiti pomoći i za Petrohemiju. Dodao je i da su za Petrohemiju zainteresovani i Kinezi i iranske kompanije, koje su velike u naftnom biznisu.

Sa Hrvatima uljudno

Vučić se danas u Kini sastao i sa novim premijerom Hrvatske Plenkovićem, kao i sa premijerkom Poljske.

- Sa Plenkovićem je susret bio kratak ali uljudan - rekao je Vučić i dodao da je od premijerke Poljske Beate Šidlo dobio poziv da poseti Varšavu što će i učiniti u 2017. godini.

Premijer je naveo da će imati susrete sa više premijera zemalja regiona u narednim danima, što u Srbiji, a što kao gost.

- Svi ti razgovori doprineće privrednom rastu i političkim odnosima i, na kraju krajeva, porastu životnog standarda stanovnika - rekao je Vučić.

E, da je živ Tito

- Izgradićemo više autoputeva u Srbiji nego što je bilo za sve vreme vladavine Josipa Broza Tita - ponosno je dodao premijer.

Svima koji su se sprdali

Vučić, pak, ponovo nije želeo da komentariše o pronalaženju oružja u Jajincima i na Novom Beogradu i njegovoj bezbednosti.

On je rekao da se nakon svega toga se video sa predsednikom Srbije.

- Više ću o tome govoriti u narednom periodu. Odgovoriću onima koji su se sprdali, ali i onima koji su pokušali da kriminalizuju poštene ljude, uključujući i moju porodicu. Svima ću učtivo i pristojno odgovoriti - najavio je Vučić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online