Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
48
Četvrtak 13.10.2016.
10:40
Tanjug A

"Ne stidim se da priznam, želim dobre odnose sa Albancima"

Premijer Aleksandar Vučić tokom panela na Beogradskom bezbednosnom forumu pričao je o odnosu sa Albancima, predsedničkim izborima i reakcijama EU na Hrvatsku.

Tanjug
Albanski premijer još jednom gost Beograda: Aleksandar Vučić i Edi Rama

- Ne stidim se da kažem da želimo da imamo bolje veze sa Albancima i Bosancima - izjavio je premijer Vučić.

Kako kaže, vidi da potencijalno gledano imamo bolji rast od većine zemalja članica, imamo veliki potencijal u budućnosti i to ćemo učiniti zajedno, jer ako idemo jedni protiv drugih onda nemamo šanse.

Učestvujući zajedno s albanskim premijerom Edijem Ramom na panelu u okviru Beogradskog bezbednosnog foruma, Vučić je ocenio da uz bolje političke veze u budućnosti nema sumnju da ćemo se približiti Evroposkoj uniji, čemu teže sve zemlje regiona.

Zahvalio je albanskom premijeru što je danas u Beogradu i na Forumu, i time dao šansu "da pričamo, da razvijemo dalje naše odnose”.

- Kada pričate uvek poboljšavate odnose, i to je od značajno za nas - poručio je Vučić.

On je ocenio da je izgrađeno uzajamno poverenje između Srbije i Albanije, ali da je to krhko.

Premijer Albanije Edi Rama poručio je da proces evrointegracija nije put odlaska negde, već je to put modernizacije našeg društva, koji će nam pomoći da raskinemo veze sa lošom prošlošću.

Rama je u dijalogu sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem rekao da je proces evrointegracija u ovom trenutku mnogo važniji od članstva u EU, jer pomaže našim narodima da izgrade države koje nikada nisu imali iz ugla efikasnih institucija, vladavine prava, funkcionalne demokratije, društava koja imaju energiju za takmičenje, uspeh, pa i neuspeh za kojim će slediti ponovo uspeh.

Kada je reč o reformi pravosuđa u Albaniji, Rama je rekao da je učinjeno nešto što je bilo nezamislivo za tu zemlju, da se sprovedu ustavne reforme i donesu brojni zakoni koji su radikalno prekinuli odnos sa lošom prošlošću.

- I svima je jasna jedna stvar, da to ne bi bilo moguće bez mehanizma evrointegracija - podvukao je Rama.

On je dodao da svako može da ima različito mišljenje o Vašingtonu, Moskvi, Briselu, ali da treba da budu svesni da ne postoji drugačiji mehanizam od evrointegracija koji će nam pomoći da raskinemo sa lošom prošlošću i da se modernizujemo.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.10.2016. 11:02
Ајде пиичко смрдљива изволи избриши и ове коментаре .
Četvrtak 13.10.2016. 11:02
Ајде пиичко смрдљива изволи избриши и ове коментаре .
Četvrtak 13.10.2016. 11:02
Ајде пиичко смрдљива изволи избриши и ове коментаре .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online